Tabără (PNL): Șoferii indisciplinați ar trebui să poată fi amendați în baza imaginilor video

semafor

Viceprimarul Cosmin Tabără este de părere că legea ar trebui modificată în așa fel încât șoferii care încalcă prevederile Codului Rutier să poată fi amendați în baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.

Declarația lui Cosmin Tabără vine după ce colegul său din Executiv, Ruben Lațcău, a trimis polițiștilor imagini cu mii de mașini din Timișoara care nu respectau culoarea roșie a semaforului. În replică, Poliția Timiș i-a transmis, la acea dată, că nu poate lua nicio măsură împotriva șoferilor indisciplinați. În plus, Lațcău ar fi încălcat și regulamentul GDPR atunci când a trimis imaginile polițiștilor.

„Dacă mă întrebați pe mine, legea ar trebui schimbată pentru că doar în România radarele fixe nu sunt legale, doar aici filmările nu sunt legale. Oriunde te duci, în Germania, Italia sunt camere fixe care monitorizează, îți trimit direct tichetul. Dar aici trebuie schimbată legea pentru că spune că sancțiunea, contravenția, trebuie constatată fizic de către agent.”, a declarat Cosmin Tabără.

Viceprimarul explică faptul că dovada cu privire la cel care se află la volanul mașinii care, spre exemplu, trece pe roșu, poate fi făcută foarte ușor: „Se va face adresă către proprietarul mașinii, pentru că mașina e înmatriculată pe cineva. El va va indica persoana care va data respectivă a condus autoturismul pe care îl deținea el. Asta trebuie să faci, pentru că dacă dai autoturismul cuiva trebuie să știi cui îl dai. Tot în textul legii ar trebui reglementat că dacă nu comunici, atunci ești sancționat. Dar părerea mea este că nu cred că se vrea.”