Medicii din Timișoara și Oradea au mers în biserici pentru a vorbi cu enoriașii despre pandemie

Mai mulți medici au mers duminică în biserici din Timișoara și Oradea pentru a vorbi cu enoriașii despre pandemie. Ei au participat la slujbe și, la final, au stat de vorbă cu credincioșii.

Comunitatea medicală din Timişoara a lansat în luna decembrie o acţiune de voluntariat numită „Trup şi suflet pentru viaţă”. La iniţiativa profesorului Dorel Săndesc, medicii timişoreni merg în bisericile catolice şi, la finalul liturghiei, discută cu enoriaşii şi răspund întrebărilor legate de pandemie și de vaccinul anti-COVID.

În primele două săptămâni ale acțiunii au avut loc întâlniri în nouă biserici romano-catolice și două greco-catolice din Timișoara, într-o biserică romano-catolică și în catedrala greco-catolică din Lugoj, precum și în biserici romano-catolice din Arad și Sânnicolau Mare, la care au participat medici timișoreni.

Duminică acțiunea a continuat la Timișoara, dar proiectului i s-au alăturat și medicii din Oradea, care au organizat întâlniri în trei biserici din oraș.

Nu este prima acţiune voluntară de anvergură lansată de comunitatea medicală din Timişoara. În primăvară, a avut loc primul maraton al vaccinării, eveniment repetat apoi şi în alte oraşe ale ţării.

Medicii voluntari timişoreni au mai lansat caravanele de evaluare a stării de sănătate şi caravanele vaccinării, destinate oamenilor din comunităţi izolate şi persoanelor sau grupurilor vulnerabile.