Tabăra din inima satului a ajuns acasă, la Moniom

Programul care „schimbă inimi” a făcut fericiți peste 400 de copii din județul Caraș-Severin și nu se oprește aici. Alți 70 de tineri vor cunoaște experiența unei altfel de tabere.

Cartierul reșițean Moniom a îmbrăcat haine de sărbătoare în aceste zile și asta datorită faptului că este gazda unor cete de îngeri cu chip de copil, reuniți sub ocrotirea părintelui Mihai Ciucur. Prietenia, veselia și cunoașterea sunt elementele care vor colora satul, începând de astăzi, 17 august, până miercuri, 21 august. Oficial, tabăra cu numărul 12 și-a deschis porțile.

Beneficiarii taberei de la Moniom sunt 48 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, dintre care: 14 sunt elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 9 din Reșița, 3 copii provin din familii cu risc de excluziune socială (Centrul ABC), 5 elevi sunt de la alte școli din oraș și 26 de copii sunt beneficiari ai Centrului de Tineret Moniom. Întregul grup de copii și activitățile ce se vor desfășura pe parcursul taberei vor fi coordonate de 20 de tineri voluntari, cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani, toți membri ai ATOR Banatul de Munte.

„A fost o bătaie pentru locul de voluntar de la Moniom. Chiar dacă unii dintre ei nu sunt la prima tabără sau poate că alții nu au avut nici măcar trei zile de vacanță, dedicându-și toată vara acestui amplu proiect, pe care îl numesc proiectul meu de suflet, tabăra care schimbă inimi, tinerii au trăit cu toată ființa fiecare clipă petrecută alături de copii. S-au jucat, au socializat și cel mai important au trăit o experiență pe care greu o poți uita. Rezultatele acestei tabere nu se văd pe loc, ci în timp. Se creionează valori care, implementate corect, vor transforma micii copii în adulți responsabili, demni și drepți. Acesta este cu adevărat efectul taberei”, spune părintele inspector Mihai Ciucur.

Acțiunile de care se vor bucura copiii sunt: ateliere artistice (dans, decorațiuni hand made), ateliere de jocuri și concursuri educative, seri tematice (talente, abilități artistice), ateliere de dezvoltare personală și educație pentru viață, precum și activități cu caracter duhovnicesc. De asemenea, nu vor lipsi drumețiile și nici mult așteptatul foc de tabără.

Amplul proiect „Tabăra din inima satului” este organizat de Asociația Centrul de Tineret Moniom, Episcopia Caransebeșului – Departamentul de Tineret, ATOR Banatul de Munte și Primăria Reșița, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin.

Până în acest moment, de tabăra care este gratuită pentru fiecare participant s-au bucurat 400 de copii din localitățile: Bozovici, Răcășdia, Teregova, Marga, Poiana Buchin, Iablanița, Verendin, Măureni, Iaz, Eftimie Murgu, Poiana Mărului (beneficiari din comuna Zăvoi), Forotic și acum Moniom. Ultimele tabere vor avea loc la Berliște (cu satele Milcoveni, Rusova Nouă și Rusova Veche).

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/