Tabără de vară PSD pentru tineri și doamne!

Doamnele PSD cărășene, dar și tinerii din partid au luat parte la o școală de vară în care au bifat pe lista dezbaterilor mai multe probleme cu care se confruntă la ora actuală țara și politica țării.

De la violența domestică la egalitatea de gen, cele patru membre PSD Caraș-Severin, Tudorița Nicula, președintele Organizației de Femei PSD CS, Luminița Jivan, vicepreședintele OFSD, Ionela Miclea și Florina Tănăsie au dezbătut diverse teme de interes social și politic la Mamaia, în cadrul Școlii de vară. „Organizațiile OFSD au stabilit cu această ocazie liniile de acțiune politică pentru această toamnă, în perspectiva alegerilor europarlamentare. De asemenea, s-au discutat modalitățile cele mai potrivite de coordonare a acțiunilor la nivel național și european pentru promovarea  egalității de gen și îmbunătățirea situației femeilor”, se precizează într-un comunicat de presă. Weekendul taberei, din 30 august până în 1 septembrie, a cuprins vizite și dezbateri cu Rovana Plumb, președinta OFSD pe țară, premierul Victor Ponta și deputatul Florin Iordache, vicepreședintele Comisiei Parlamentare de modificare a Constituției. Ultima zi a fost rezervată temei „Violența împotriva femeii”, susținută de deputatul Ana Birchal, o discuție premergătoare semnării de către România a Declarației de la Istanbul privind violența domestică.

OFSD2

De asemenea, în aceeași perioadă și tinerii din cadrul asociației Tineretul Social Democrat Caraș-Severin au luat parte la Școala politică de vară a TSD, la Neptun. „Tineri din toată țara s-au reunit pentru a socializa și a discuta teme politice de interes județean și național. Caraș- Severinul a fost reprezentat de o delegație numeroasă, formată din 14 tineri social democrați, delegația fiind condusă de președintele TSD CS Mihaela Popovici. Tot aici, liderii TSD s-au întrunit  într-o ședință de lucru, pentru a pregăti alegerile la nivel național ale noii structuri de conducere TSD”, se consemnează în comunicatul din partea TSD Caraș-Severin. Aceștia au participat și la lansarea proiectului USL „România pentru tineri”, acțiune la care au luat parte atât tinerii PSD, cât și cei PNL din toată țara. 

TSD Neptun 2 TSD Neptun 3

1000x100 (5)