Tabără de film pentru elevii din Timișoara

tabara film timisoara
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Liceenii din Timișoara au oportunitatea să învețe despre film și să lucreze alături de profesioniști la crearea unui scurtmetraj, la o tabără de film.

Tinerii pasionați de filmmaking își pot dezvolta cunoștințele și abilitățile la Tabăra Urbană de Film CinEd 2.1, unde vor face parte dintr-o echipă de filmare și vor participa la producția unui documentar, alături de profesioniști din industrie.

„Tabăra Urbană de Film CinEd 2.1 este un program educațional inspirat de Revoluția din ‘89, organizat de Asociația Culturală Contrasens, la Timișoara, ce își propune să ofere elevilor pasionați de film, artă și istorie oportunitatea de a explora conceptele de libertate, democrație și participare prin vizite ghidate, proiecții de film, exerciții de cercetare și creație, cursuri de comunicare audio-vizuală”, transmit organizatorii.

În cadrul atelierelor tinerii vor învăța despre storytelling și scriere creativă, regie și analiză de film, imagine, sunet. Programul taberei cuprinde și o perioadă de documentare personală, filmare, montaj și post-producție.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Împreună cu mentori din domeniu, elevii vor realiza un scurtmetraj documentar de tip eseu, care va fi prezentat în cadrul Taifas – festival de film și artă balcanică. Aceștia vor avea la dispoziție 2 săptămâni pentru a-și realiza materialul cu care vor interveni în film la nivel de scenariu, echipa de proiect fiind zilnic la dispoziție pentru consultație sau îndrumare.

Liceenii interesați să învețe despre film și să lucreze alături de experți se pot înscrie, până pe 23 iunie, prin completarea unui formular. Tabăra este gratuită.

 

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/