Sute de pacienți vindecați de COVID-19 la Spitalul de Campanie din Timișoara! „Sunt îngeri trimiși de Dumnezeu să ne vindece”

spital campanie1
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

A crescut numărul de pacienți care dezvoltă forme medii sau severe de COVID-19, iar activitatea de la Spitalul de Campanie din Timișoara este intensă, spun medicii. Sute de persoane au părăsit patul de spital, iar recunoștința este doar unul dintre lucrurile care îi motivează pe doctori să meargă mai departe în lupta cu pandemia.

Activitatea la Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament (SMMIT) este în plină desfășurare, mai ales că numărul îmbolnăvirilor a crescut în ultima perioadă. Chiar dacă muncesc intens, cadrele medicale se înarmează cu energie de fiecare dată când o persoană își ia rămas bun de la patul de spital.

spital campanei

„Echipa medicală, o echipă tânără, luptă în permanență, cu mult curaj și dăruire, cu virusul SARS-CoV-2. Echipa își cunoaște foarte bine sarcinile astfel încât condițiile dificile în care lucrează să nu îi împiedice să ducă la final misiunea și să păstreze speranța că nu ne mai desparte mult timp până când măștile de protecție vor rămâne doar un simbol al unei lupte medicale câștigate. Până în prezent, echipa medicală a reușit să trateze peste 900 de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2”, au transmis reprezentanții SMMIT.

La plecare, mai mulți pacienți au lăsat ca amintire cuvinte frumoase, mesaje care să le dea putere cadrelor medicale să își continue misiunea.

„Îți mulțumim că ai făcut posibilă această zi. O împrejurare stranie ne-a adus împreună. Pentru ca nu ai renunțat, Luci a primit o nouă viață. Din acel moment, ai devenit «copilul sufletelor noastre». Nu sunt vorbe goale, sunt trăiri profunde pe care le experimentam amândoi. Vor fi situații în care te vei simți copleșită, vei vedea ca limita umană va fi atinsă. Nu renunța! Faci parte dintr-un plan divin. Atunci când va fi îngăduit, Dumnezeu se va folosi mereu de tine pentru a înfăptui alte miracole. Ești o binecuvântare!”, este mesajul unui fost pacient.

smmit

„Sunt cuvinte curate izvorâte din inimă. Mare-i puterea lui Dumnezeu și de câte ori nu lucrează prin oameni. S-a creat o legătură între prietenii mei de la Lugoj și acei oameni absolut fantastici de la Militar, care va dăinui în mărturie și recunoștință. Dumnezeu să vă răsplătească pentru o nouă viață care ați dăruit-o!”, a spus o persoană care s-a vindecat de Covid-19.

„Toți pentru unul, unul pentru toți și împreună pentru pacienți” – după aceste cuvinte se ghidează echipa spitalului.

„Am fost și eu internată. Tot personalul este format din îngeri trimiși de Dumnezeu să ne vindece. Cuvintele sunt prea puține pentru a le mulțumi. Dumnezeu să vă ocrotească”, a mai spus o fostă pacientă.

spital campanie43

La Spitalul Militar din Timișoara, de care aparține SMMIT, întreaga echipă relaționează și comunică astfel încât să găsească soluții pentru nevoile pacienților.

„Noi, militarii, suntem obișnuiți să strângem rândurile, să fim umăr lângă umăr, să nu avem breșe în linia frontului”, au mai transmis reprezentanții spitalului.