Sute de milioane de euro pentru sute de mii de fermieri români

grau

Două acte normative care vin în sprijinul fermierilor români au fost aprobate recent, în ședință de Guvern. Este vorba despre circa 225 de milioane de euro care vor fi investiți pentru a obține producții de calitate.

Senatorul Ion Mocioalcă anunță noi măsuri care să ajute fermierii români. Au fost aprobate două acte normative pentru a le asigura stabilitate atât în activitatea curentă, cât și în cea care vizează investițiile pe care vor să le facă pentru a obține producții de calitate, la un nivel ridicat.

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a declarat: „Am aprobat plafoanele alocate Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT) în sectoarele vegetal și zootehnic, pentru anul de cerere 2021. Circa 225 de milioane de euro vor ajunge la peste 810.000 de fermieri care îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru accesarea ANT. Am majorat atât cuantumul sprijinului acordat fiecărui fermier, cât și bugetul destinat acestor măsuri. Pentru sectorul vegetal am prevăzut o alocare bugetară dublă față de anul trecut, peste 88 de milioane de euro, iar pentru zootehnie bugetul alocat este de 135 milioane de euro, o creștere de peste 6 ori față de anul trecut.”

A fost aprobat și ajutorul de minimis pentru programul de susținere a crescătorilor de suine pentru reproducție din rasele autohtone Bazna și/sau Mangalița.

banner 970 x 250