Sute de intervenții ale echipajelor SMURD, în Timiș, în weekendul prelungit

Echipajele SMURD au fost solicitate, în weekendul prelungit, la peste 200 de intervenții de acordare a primului ajutor medical, în județul Timiș, spun reprezentanții ISU. În perioada 13-15 august, 120 de pompieri timișeni au asigurat zilnic misiunile de protecție a populației. 

Salvatorii de pe SMURD au răspuns, în ultimele zile, la 201 solicitări pe partea de acordare a primului ajutor medical, în județul Timiș. Șase dintre aceste intervenții au fost ale pompierilor paramedici care integrează motociclete SMURD.

Pe de altă parte, pompierii militari timișeni au intervenit pentru stingerea a 18 incendii, dintre care 10 au fost la vegetația uscată. Salvatorii au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI necesare la 11 accidente rutiere, au asigurat 8 misiuni de protejare a comunităților în cadrul evenimentelor cu public numeros și au participat la alte 25 misiuni specifice.

În contextul zilelor cu temperaturi în creștere, cei de la ISU le reamintesc cetățenilor care sunt măsurile de prevenire a riscului de incendiu din cauza uscăciunii. Astfel, locuitorii sunt sfătuiți să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt, să nu arunce la întâmplare resturile de ţigări și să nu lase în interiorul autoturismelor expuse la soare recipienţi sub presiune (brichete, atomizoare).

banner 1000 x 100 hd