Sute de fermieri au fost prezenți la „Ziua Câmpului”. Ministrul Agriculturii: „Am văzut loturi demonstrative de excepție”

52103775377 8b2f23894d c
gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

„Ziua Câmpului 2022”, eveniment organizat pentru a marca aniversarea a 20 de ani de la înființarea companiei Merpano din Săcălaz, a reunit sute de fermieri din mai multe județe din țară. Inclusiv ministrul Agriculturii, Adrian-Ionuț Chesnoiu, a fost prezent pe Platforma Agricolă Merpano.

Startul evenimentului s-a dat sâmbătă, la ora 10.00 pe o platformă expozițională care se întinde pe 15 hectare. Zeci de companii au participat cu standuri și loturi demonstrative. S-a putut discuta cu cei mai buni producători de semințe, de pesticide sau de utilaje.

„Nu am reușit să numărăm invitații, dar sunt peste 500. Faptul că a plouat ne-a ajutat destul de mult, pe de-o parte pentru culturi, care chiar aveau nevoie de ploaie. Și pe de altă parte, că fermierii nu au stat în câmp să lucreze și au putut să fie prezenți la eveniment. Sunt fermieri din vestul țării, dar am avut o surpriză plăcută să avem fermieri din județul Mehedinți, avem din Alba, din Hunedoara. Inițial, am promovat evenimentul pentru județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Bihor, iar apoi ne-am gândit că pot veni fermieri din toată țara. Avem 35 de firme participante”, a spus Cătălin Duma, Sales Director/Manager Merpano.

La eveniment a fost prezent și Adrian-Ionuț Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

1000x100 (3)

„Este un eveniment cu tradiție, organizat în zona de vest a țării. Și eu sunt în mijlocul unor fermieri extraordinari. Am văzut loturi demonstrative de excepție, firme și companii mari din domeniul agricol care își expun produsele. Cel mai important lucru este că a venit ploaia. Toată lumea e bucuroasă că plouă și acest lucru este extraordinar pentru toți. Trebuie să traversăm perioada aceasta împreună și de aceea îmi doresc să rămân în contact cu fermierii, să stau lângă ei, să îi încurajez, să vedem ce putem face noi ca Minister sau Guvern. După optimismul fermierilor sunt convins că trecem peste orice fel de criză”, a declarat, pentru Express de Banat, Adrian-Ionuț Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Merpano SRL este o societate cu capital 100% privat românesc, înființată în anul 2002. Activitatea principală este furnizarea de produse pentru protecția plantelor, semințe cu valoare genetică mare, fertilizanți şi servicii agricole profesionale.

ziua campului (2) ziua campului (1) ziua campului (8) ziua campului (7) ziua campului (6) ziua campului (5) ziua campului (4) ziua campului (3)

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/