Sute de exproprieri noi, aprobate de Guvern pe traseul centurii Timișoara Sud

Guvernul a aprobat în ședința de vineri declanșarea procedurilor de expropriere a unor terenuri suplimentare aflate pe coridorul șantierului centurii Timișoara Sud.

În prima hotărâre a Executivului au fost date decizii de expropriere pentru peste 460 de terenuri, alte aproape 570 de poziții imobiliare fiind incluse în hotărârea de vineri. Suma necesară pentru plata acestor noi exproprieri este de circa 8,2 milioane lei.

Exproprierile suplimentare sunt necesare în urma proiectului tehnic întocmit de antreprenorul italian, Tirrena Scavi, după reconfigurarea unor intersecții de pe traseul centurii de sud.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Până acum a fost făcută plata pentru peste 200 de persoane care au depus documentația necesară, din totalul de 464 de poziții existente. Există situații în care nu s-au făcut solicitarea de expropriere, iar în alte cazuri vor trebui făcute corecturi și abia apoi se poate face plata”, a precizat, pentru expressdebanat.ro, Alina Sabou, purtător de cuvânt DRDP Timișoara.

Lucrările la centura de sud a Timișoare au început în luna martie a acestui an, stadiul de realizare fiind acum de circa 22%. Termenul de finalizare estimat este jumătatea anului 2022.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/