Sute de elevi și profesori din Timiș, infectați cu noul coronavirus

burse elevi
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Aproape 9.000 de elevi care învață în școlile din județul Timiș fac cursuri online din cauza noului coronavirus. În prezent, peste 400 de copii sunt infectați cu Covid-19, plus 139 de dascăli. Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, trei directori se află în spital, dar nu în stare gravă.

Inspectoratul Școlar Timiș informează că, în acest moment, 423 de elevi din județ sunt infectați cu noul coronavirus, plus alte 139 de cadre didactice. În aceste condiții, în prezent, 334 de clase din tot județul, în care învață 8.822 de elevi, fac cursuri online.

La aceștia se adaugă cei 392 de elevi care sunt acasă din alte motive decât Covid-19: scutiri medicale sau sunt din familii cu membri care au comorbidități și încearcă să diminueze riscul de infectare al membrilor familiei”, a precizat Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Totodată, trei directori de școli infectați cu noul coronavirus sunt internați în spital, dar nu în stare gravă.

Marin Popescu a mai explicat că s-au epuizat primele 3.000 de teste care au fost distribuite școlilor din județul Timiș. Astfel, Direcția de Sănătate Publică a solicitat Ministerului Sănătății încă un stoc de 10.000 de teste pentru județul Timiș.

De asemenea, potrivit șefului Inspectoratului Școlar Timiș, de săptămâna viitoare vor face cursuri online cei peste 51.000 de elevi care învață în unitățile de învățământ din Timișoara.