Sute de CV-uri pe săptămână, dar online. Cu prezența, mai slăbuț!

Bursă
gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Oferte multe, CV-uri puține. Tinerii reșițenii și nu numai, nu s-au înghesuit nici de această dată la Bursa locurilor de muncă, în pofida ofertelor prezentate de către agenții economici din județul Caraș-Severin.

Chiar dacă directorul executiv al AJOFM Caraș-Severin, Mihaela Iovanovici a depus tot efortul să reunească companii de renume din Caraș, instituții publice, dar și firme mai mici, ce au venit în întâmpinarea absolvenților, și nu numai, cu o paletă largă de locuri de muncă, prezența la bursă a fost sub așteptări.

16 agenți economici au pus la dispoziție 160 de locuri de muncă vacante, predominând cele din domeniul confecțiilor și construcțiilor. Cele 148 de persoane prezente, din care doar 25 de absolvenți, au avut de ales joburi precum: muncitor necalificat, asamblarea și montarea pieselor, operator la mașini unelte  semiautomate și automate, confecționer asamblor articole textile, confecționer cablaje auto, lăcătuș mecanic de întreținere și reparații, responsabil de mediu, electrician, mecanic locomotivă, lăcătuș, bobinator, controlor de calitate, inginer electrician, proiectant inginer mecanic sau funcționar studii superioare.

whatsapp image 2022 10 14 at 14.34.22Noutatea de pe piață, bula de oxigen pe care foarte mulți au așteptat-o a fost firma nemțească emz Hanauer, care s-a prezentat la bursă cu o gamă variată de locuri de muncă, de la manager resurse umane, manager financiar, șef laborator calitate, manager producție și coordonator mentenanță, până la șef echipă producție sau operator asamblare.

A fost un boom de CV-uri!

Despre noul fenomen generat pe piața muncii din Caraș-Severin, general manager emz Hanauer România, Daniel Olaru a declarat:

„A fost unul dintre standurile cele mai căutate, de la tineri absolvenți, până la persoane de diferite vârste, cu toții au prezentat interes față de locurile de muncă pe care le avem vacante și cu siguranță ne dorim ca și pe viitor să avem parte de o astfel de atenție. Foarte multe persoane și-au depus CV-urile online, dar ne-au și lăsat CV-urile în format fizic, și mulți au spus că vor veni să-și depună CV-urile pentru că sunt nerăbdători să ne cunoască și să vină la noi, să înceapă să lucreze la emz-Hanauer. Interesul lor pentru noi, în această zi, ne oferă un sentiment pozitiv și chiar cred că o să avem o echipă foarte puternică pentru a putea începe cu dreptul producția noastră. 

emz

Se întorc tinerii din Timișoara și cei din Germania!

„Până în momentul de față am adunat peste 300 de CV-uri, a fost un boom, am primit sute de CV-uri pe săptămână. Cele mai multe sunt pentru zona de producție, desigur avem interes și pentru zona economică, cât și pentru resurse umane și departamentul tehnic. Dacă ne raportăm la vârste, atunci vorbim de un mixt, majoritatea sunt tineri, până în 40 de ani, iar restul sunt 40+.  Cel mai important este ca foarte mulți tineri din Timișoara au venit să-și depună CV-ul, dar și din Germania, oameni care își doresc să se întoarcă în Reșița. În prima parte discutăm doar de 60 de locuri de muncă pentru anul viitor, iar în următorii 5 ani vom crește spre 150”, a  spus Cristina Buciu-Iovanovici, manager calitate emz Hanauer România.

1000x100 (3)

emz

La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin, la sala Campus Caffe a Centrului Universitar al Universității Babeș Bolyai din Reșița, persoanele cu studii superioare au avut la dispoziție 10 locuri de muncă pentru inginer de diferite specializări, responsabil de mediu, proiectant inginer mecanic și funcționar în activități comerciale.

Ca urmare a interacțiunii directe dintre șomeri și angajatori, 19 absolvenți au fost programați pentru a participa la interviuri la sediile firmelor și 3 persoane au reușit să se angajeze în meseriile de operator introducere și validare date și agent securitate. Nu au lipsit de la eveniment nici reprezentanții Centrului Militar Județean Caraș-Severin, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi “GL. BG. Vasile Zorzor” Caraș-Severin și cei ai Direcției de Asistență Socială, din cadrul Primăriei Reșița.

De asemenea, pentru a lua pulsul situației actuale de pe piața muncii din Caraș-Severin, a fost prezent și Ioan Dragomir, prefectul județului Caraș-Severin, care a declarat:

„Piața muncii este importanță și pentru județul nostru și felicit pe aceasta cale și pe directorul AJOFM, pe doamna Mihaela Iovanovici, precum și întreaga unitate pentru interesul deosebit care sper eu să fie cu succes. Am purtat discuții cu toți ofertanții și ceea ce nu mă bucură este că oferta pentru locuri de muncă este mult mai mare decât potențialii angajați. Poate că dacă în urmă cu câțiva ani era invers, atunci nu era nevoie de o organizare a bursei locurilor de muncă, acum este interesant că economia județului este pe un drum bun, angajatorii chiar au nevoie de foarte mulți oameni, pornind de la șoferi, la electricieni, economiști, juriști și mai mulți oameni cu studii superioare”.

ioan dragomir

Locurile de muncă rămase vacante în urma Bursei vor putea fi consultate la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Reșița, str. Traian Lalescu nr 17, unde vor fi emise repartiții persoanelor ce întrunesc condițiile impuse de angajatori.

 

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/