Școli de șoferi din Timiș și Caraș Severin suspecte de evaziune fiscală

perchezitii intr un dosar penal de evaziune fiscala si spalarea banilor (2)
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

TIMIȘOARA. Opt adrese din Timiș și Caraș-Severin au fost luate, luni, la puricat de procurori într-un dosar penal de evaziune fiscală și spălarea banilor. 

Șapte dintre perchezițiile domiciliare au avut loc în Timiș, una în Caraș-Severin.

În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem, fiind cercetate fapte derulate în perioada 2019 – 2021, privind neînregistrarea în contabilitate și neplata taxelor și impozitelor aferente ca urmare a desfășurării activităților specifice școlilor de șoferi prin intermediul a două societăți comerciale, precum și creditarea acestor societăți cu sume pentru care nu există justificare legală referitoare la proveniență, precizează procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Anchetatorii spun că cei bănuiți de evaziune fiscală și spălarea banilor ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 850.000 de lei.

promovare banner maxagro

„Din cercetări a reieșit că persoanele ar fi acționat prin neînregistrarea în contabilitate și neplata taxelor și impozitelor aferente, ca urmare a desfășurării activităților specifice școlilor de șoferi prin intermediul a două societăți comerciale, precum și creditarea acestor societăți cu sume pentru care nu există justificare legală referitoare la proveniență. Prin efectuarea perchezițiilor s-a urmărit identificarea și ridicarea mijloacelor materiale de probă necesare în vederea documentării întregii activități infracționale (înscrisuri, documente fiscale, unități de stocare date, sisteme de calcul), precum și pentru stabilirea valorii exacte a prejudiciului cauzat.”, se arată în comunicatul IPJ Timiș.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

perchezitii intr un dosar penal de evziune fiscala si spalarea banilor timis si caras severin

publicitate tmc 640