Predarea în mediul online din cauza contextului epidemiologic pare că a fost de bun augur pentru elevii din Vrăniuț, sat aparținător comunei Răcășdia, și asta pentru că edilul Mirco Ilie Lechici a avut timp să rezolve problema instituției de învățământ, clădire care, din pricina intabulărilor, nu aparținea administrației publice locale, motiv pentru care nu s-a putut depune niciun proiect în vederea reabilitării acesteia printr-un program guvernamental.
Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin a acceptat transferul școlii primare din Vrăniuț de la numărul 104 la 106, instituția de învățământ fiind până nu de mult lipită de biserică și în administrarea Ministerului Educației. Edilul-șef Lechici a vorbit despre toate eforturile care s-au depus pentru a le crea micuților condiții decente de studiu de acum înainte:
„Această pauză ne-a prins bine pentru că am reuşit să intabulăm pe Primărie școala din Vrăniuț. Totodată, instituția de învățământ are și o conducere nouă. De când cu predarea în mediul online am avut o discuție cu directorul școlii, am mers la Vrăniuț, am identificat problemele, am chemat Consiliul Parohial având în vedere că acolo era o problemă cu acel CF. I-am făcut să înțeleagă că școala e școală și tot acolo rămâne. Având în vedere că am primit acceptul pentru transfer, i-am intabulat pe ei, cu biserica, iar noi am intabulat şcoala pe primărie. Pentru a evita ca în 2020 elevii să fie nevoiți să folosească toaleta din fundul curții, am achiziționat trei grupuri sanitare pe care le-am și montat. De asemenea, am racordat școala la apă, am cumpărat un boiler și acum școala de la Vrăniuț are apă caldă, apă rece, dar și grupuri sanitare pentru fete, băieți și cadre didactice”.
Mai mult decât atât, tot în sprijinul instituției de învățământ din Vrăniuț, aleșii locali din Răcășdia au fost de acord ca suma de 30.000 de lei să meargă pentru igienizarea școlii, aceasta urmând să beneficieze de o reabilitare în adevăratul sens al cuvântului prin CNI.
„Până în septembrie, vom igieniza școala. Am acordat suma de 30.000 de lei, în afara investițiilor care s-au făcut până acum. Vom igieniza parchetul, îl vom lăcui, vom păstra și geamurile de termopan, vom zugrăvi, iar pe coridoare va veni gresie. Vreau să mă interesez la CNI vizavi de modernizarea școlii, întrucât copiii merită condiții decente și pentru că ei sunt singurii care vor beneficia de această investiție.”, a mai adăugat șeful administrației publice locale de pe Valea Carașului.
Sursa foto: bucurestiul.ro.