Surprize, surprize: Sportul Snagov, ținută în șah de ACS Poli. Echipa finanțată de Rufă, cu penalti ratat și om în plus

ACS Poli a reușit să încurce liderul de dinaintea etapei a 26-a din liga secundă, după ce a scos un 0-0 pe terenul Sportului Snagov. Ilfovenii au controlat tot jocul și au avut om în plus peste 35 de minute. Chiar și așa, nu au putut marca, și au ratat și un penalti. Toate acestea, într-un meci în care timișorenii au tras de două ori spre poartă, dintre care o dată pe lângă buturi.

În prima repriză, s-a jucat dur, cu multe faulturi pentru ambele echipe. Așa s-a născut și singura ocazie a bănățenilor, după o lovitură liberă din minutul 4. Bilia a tras pe poartă, dar Marinescu a respins fără probleme. Snagovul a presat toată prima repriză. Buia a prins un șut bun, cu pământul, de la distanță, dar Moldovan a respins. A urmat o altă mare ocazie, dar Ioniță a trimis peste poartă. Rogoveanu a fost schimbat din minutul 28, accidentat. Sportul a reclamat un penalti, la o fază la care Munteanu a atins balonul tangențial cu mâna, cu brațul depărtat de corp, dar nu s-a acordat nimic. Ultima mare ocazie după dominarea gazdelor din prima repriză a fost în minutul 37. Moldovan a respins de lângă bară centrarea lui Buia, iar Ioniță a reluat peste buturi.

Din minutul 56, ACS Poli a rămas în zece

Prea multe nu s-au schimbat nici în repriza secundă. Snagovul a avut o șansă bună la un corner din minutul 47, dar Lică nu a nimerit poartă. ACS Poli a avut ulterior a doua și ultima ocazie când Bădăuță a tras de la 15 metri, dar pe lângă poartă. Asaltul Sportului a continuat steril. Buia a trimis pe lângă poartă o lovitură liberă. Echilibrul se putea rupe în minutul 56. Dorin Codrea, care mai avea un avertisment, a intrat prin alunecare la Buia, care a căzut artistic. Arbitrul a dat al doilea galben, iar timișorenii au rămas în zece. Cu toate că Snagovul a putut ține și mai mult de minge și i-a „masat” pe bănățeni în propria jumătate, degeaba.

Penalti ratat de experimentatul Dănălache

Snagovul a continuat să rateze prin Danale, Lică și Ioniță. Timpul a trecut ulterior în favoarea Timișoarei, iar Răchită l-a schimbat pe Bădăuță cu Ghidurea, să închidă jocul. În minutul 82, mutarea putea fi în van, deoarece Uyi a provocat un penalti. Dănălache a trecut la punctul cu var, dar a tras slab, iar Dinu Moldovan a respins salvator. În prelungiri, Sportul a mai ratat două ocazii. Moldovan a scos un șut al lui Danale, iar Ioniță a mai trimis o minge peste poartă.

Sportul Snagov: Andr. Marinescu – Gîţ, V. Lică, Fl. Ilie, Bg. Stancu – Buia (Dănălache 62′), L. Ion, Borţoneanu, Danale – Huiban, Al. Ioniţă

ACS Poli Timișoara: D. Moldovan – Bilia, Paramatti, Uyi, Vl. Olteanu – Rogoveanu (Ţîgîrlaş 28′), D. Munteanu, D. Codrea – Buzan (Stere 88′), Bădăuţă (min Ghidurea 81′), Sidorenco

ACS Poli va juca sâmbăta viitoare acasă cu CS Balotești.