Surprize după epidemie! Municipalitatea reșițeană pregătește patru terenuri de sport pentru mișcare și sănătate!

Primăria Reșița continuă activitățile cuprinse în proiectele ce vizează înfrumusețarea municipiului, chiar dacă în această perioadă a anului ne confruntăm cu epidemia de COVID-19. Astfel de lucrări se desfășoară în fostul parc al siderurgistului, acolo unde este amenajat unul dintre cele mai frumoase locuri de joacă pentru copii din vestul țării.

După ce săptămâna trecut și-a respectat o mai veche promisiune făcută cetățenilor din zonă, instalând bănci la fiecare intrare în parc, iată că în aceste zile municipalitatea a demarat lucrările de amenajare a două terenuri de sport. Practic, este vorba de reabilitarea terenului vechi, pe care îl va transforma într-unul multifuncțional pentru minifotbal, handbal și alte sporturi, și de unul nou pentru practicarea baschetului. Suprafața de joc nu va fi nici din bitum, nici din iarbă sintetică, ci dintr-un material special, așa-zisul „teren sintetic inteligent”, asemănător cu cel folosit la suprafețele din sălile polivalente.

„Un al treilea teren, pentru baschet, va fi amenajat pe patinoarul din Parcul Tricolorului, el putând fi folosit în afara sezonului de iarnă. În fine, pentru un al patrulea teren de acest gen ne-am gândit la zona din spatele fostului bloc al Băncii, din Lunca Pomostului, între căsuțe.”, ne-a mărturisit primarul Ioan Popa.

Edilul-șef ne asigură că, în ciuda stării de urgență generate de acest virus, cele patru obiective edilitare vor fi finalizate în acest an.