Surpriză în Ocsko, la Timișoara. Mircea Baniciu a cântat pentru vânzători și cumpărători

mircea baniciu band in piata mehala din timisoara
Mall 1000x100 untitled design set 970x90 px

Cine s-a aflat sâmbătă dimineață în piața de vechituri a cartierului Mehala din Timișoara, a avut parte de o mega surpriză. După ce s-a plimbat printre standuri, Mircea Baniciu a urcat pe o scenă improvizată în piață și a început să cânte, spre entuziasmul publicului, cele mai cunoscute hituri ale sale. 

Concertul „ad-hoc” a avut loc în cadrul Caravanei Rod care a poposit pentru ultima dată în acest an în Piața Mehala din Timișoara. Mircea Baniciu, alături de Vlady Cnejevici și Teo Boar, a cântat aproape o oră cele mai cunoscute hituri ale sale.

„La început mi s-a părut ciudat că am fost invitați să cântăm aici, dar iată că experiența a fost interesantă. Iată că s-a adunat multă lume, dacă mai cântam veneau și mai mulți. Aici e interesant să vii, să târguri, cumva se simte pulsul acesta de comerț, care e foarte interesant și atractiv. Am multe amintiri cu Ocsko. Veneam aici să iau anticoncepționale pentru nevastă-mea. Aveam haine, aveam blugi, aveam adidași, aveam discuri, aveam o mulțime de lucruri pe care ni le doream și nu le găseam în comerț. Chiar erau occidentale. Când ne vedeau cei de la București, spuneau că venim din occident, arătam altfel decât ei. Veneau sârbii cu marfă din Italia. Eram îmbrăcați ca afară. Începând de la chiloți până la ciorapi, de la ciorapi până la încălțări, blugi, veste care nu se găseau în magazinele socialiste niciodată. Bineînțeles și discurile, multă lume și-a cumpărat muzica de aici, din Ocsko.”, a declarat Mircea Baniciu.

În anul Capitalei Europene a Culturii, Piața Mehala a mustit de cultură.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

„Piața Mehala sau Ocsko, cum îi zicem noi, este templul culturii și artei din Timișoara. Este una dintre cele mai interesante locații ale Capitalei Culturale Europene și noi venim constant aici, o dată pe lună, cu expoziții foto, teatru, muzică, iar o să ne întoarcem cu o expoziție foto, și, din punctul meu de vedere, nu există un loc mai bun pentru evenimente de natura asta. Noi sunt cei care fac evenimente la periferie, sunt foarte mulți colegi de-ai noștri care fac evenimente în centru, dar sper ca în timp să fim tot mai mulți care facem ceva și pentru oamenii care nu au posibilități. Sau unii dintre ei nu sunt obișnuiți să meargă la expoziții, teatru, filme. Asta a fost ideea din spatele Caravanei Rod.”, a declarat regizorul Florin Iepan, organizatorul festivalului Rod.

Anul acesta, Caravana Rod a dus în Piața Mehala, în luna iunie, o expoziție de fotografii, iar în august – piesa de teatru „Huooo” a celor de la Auăleu.

CITEȘTE ȘI: Mărginimea Timișoarei, însetată de cultură: „Veselia asta din centru nu o regăsești în periferie”

untitled design set 970x90 px