Piața de vechituri din Mehala, transformată în scenă de teatru

Teatrul Aualeu in Piata Mehala din Timisoara
stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Festivalul ROD a ajuns duminică în piața de vechituri din cartierul timișorean Mehala. Teatrul Aăuleu a prezentat la „Ocska” spectacolul „Huoooo!”. 

Este pentru prima dată când actorii teatrului joacă o piesă într-o piață de vechituri. „Pentru mine e o onoare, am copilărit în piața asta și vin în fiecare duminică. În loc să mă duc la biserică, vin aici și caut obiecte pentru muzeul nostru. Am avut un public care nu e pregătit pentru chestia asta, în afara celor care au venit special pentru spectacol. Sigur că nu te aștepți să vii la Ocska și să vezi un spectacol de teatru. Dar e o extindere bună a culturii care se întâmplă de regulă în centrul orașului.”, a declarat Ovidiu Mihăiță, directorul teatrului independent Auăleu.

ROD Festival este pentru a doua oară în piața din Mehala, în această vară. În iunie a organizat o expoziție de fotografii. De această dată, oamenilor care au ajuns în piață li s-a oferit o piesă de teatru. Urmează o proiecție de film.

„Publicul a fost foarte tare, cu vremea am avut probleme. Inițial am amplasat scena în aer liber, dar a trebuit să găsim o copertină, după care a ieșit soarele. Dar altfel, e un public interesant aici. Ăsta e scopul acestui proiect, să explice unor oameni care nu merg la teatru că există și tipul ăsta de experiență culturală. Practic, oamenii au ocazia să vadă un actor live, nu e puțin lucru pentru majoritatea oamenilor de aici. Reacțiile sunt foarte bune. Dacă am reuși să venim în piața Mehala o dată pe lună cu piese de felul acesta, cu intervenții culturale, am putea să-i educăm pe oameni. Ce e interesant, apropo de Capitala Culturală a Europei, ea e gândită pentru cei cu posibilități, noi încercăm să ne adresăm celor care au mai puține resurse. Piața Mehala va fi un templu al culturii și artei, urmează să venim cu proiecții de film.”, a declarat Florin Iepan, directorul Documentor, organizatorul ROD Festival.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

Piesa de teatru din piață a atras și publicul obișnuit și nonconformist al celor de la Teatrul Aăuleu, care au dorit să vadă și această experiență din piața. S-au oprit însă și vânzătorii ori cumpărătorii din piață.

 

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/