Surpriza campionatului! CSM Lugoj învinge liderul CSM Târgoviște, aflat la primul eșec al sezonului

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

CSM Lugoj a reușit duminică cel mai bun meci al său din ultimii ani, iar acest lucru s-a transpus într-un rezultat incredibil, 3-2 cu CSM Târgoviște.

CSM Lugoj nu este un adversar deloc confortabil pe propriul teren, indiferent de numele echipei adverse, dovadă stând pe parcursul anilor victoriile cu echipe mult mai bine cotate. Au pierdut la Lugoj: Volei Alba Blaj, Știința Bacău, Dinamo București, CSM București, CSM Târgoviște toate venite în postura de mari favorite, în sala „I.K. Ghermănescu”. Mai mult, CSM Târgoviște a pierdut medaliile de argint la Lugoj, în 2017, după o înfrângere surprinzătoare, scor 1-3.

Venită la Lugoj în postura de lider neînvins, CSM Târgoviște nu își permitea luxul de a risipi puncte în lupta pentru titlul național, disputată încă din prima etapă cu CSM Volei Alba Blaj, echipă pe care a și învins-o cu 3-2. Hârtia o dădea favorită certă pe CSM Târgoviște, iar stafful tehnic al lugojencelor știa că doar un joc aproape perfect poate da speranțe. Pentru seturi sau poate un punct, pentru că deși victoria și-o dorea toată lumea, era greu de sperat la ea. Internaționala formație din Târgoviște, cu Heidy Casanova în postura de star, un atacant de forță, principala realizatoare a echipei, la care se mai adaugă Ilka Van de Vyver, coordonatoarea echipei naționale a Belgiei, bulgăroaica Gergana Dimitrova sau ucraineanca Iryna Trushkina, este una dintre cele două mari favorite la titlul național în acest an.

Toate acestea nu le-au oprit pe voleibalistele de la CSM Lugoj să obțină o victorie de senzație, 3-2 (25-11, 13-25, 25-21, 16-25, 15-10), cu CSM Târgoviște, liderul Diviziei A1, administrând astfel prima înfrângere formației din Cetatea Chindiei în actuala ediție de campionat.

untitled design set 970x90 px

Primul set a fost câștigat clar de lugojence, care au condus apoi cu 2-1, dar au fost din nou egalate pe tabelă. CSM Lugoj a reușit să ajungă prima la 15 puncte în „decisiv” şi a luat două puncte mari, la care nimeni nu spera. Rezultat care, completat cu cel din primul joc, 3-0 (25-19, 25-20, 25-19) cu CSU Belor Galați, a concretizat un turneu perfect pentru CSM Lugoj, care și-a trecut în palmares două noi victorii.

Cu cele cinci puncte obținute în cele două jocuri, CSM Lugoj a urcat pe locul 6 în clasamentul Diviziei A1, având 22 de puncte, cu patru mai puțin decât ocupanta locului 5, Știința Bacău.

CSM Lugoj a evoluat cu: Milena Koprivica, Marija Zelenovic, Diana Balintoni, Bianca Albăstroiu, Nina Kocic, Georgiana Popa, Katarina Canak, Anastasia Sekulic, Andra Badiu Savu și Adriana Popa, Patricia Bărbulescu – libero. Pentru CSM Lugoj urmează turneul de Cupa României, în prima fază cu FC Argeş, duel programat pe 18 februarie. În cazul unei victorii, CSM Lugoj va juca pentru semifinale, cu Dinamo București.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/