Surdu îl somează pe Ghiorghioni: Să înceteze cu conspirațiile și să probeze acuzațiile, altfel riscă un nou proces!

Ionesie Ghiorghioni își construiește mai mult singur, într-o manieră interesantă, apărarea în fața acuzațiilor de corupție pe care i le aduc procurorii anticorupție. Acesta vorbește despre o adevărată conspirație împotriva sa pusă la cale de persoane interesate să-l bage în pușcărie pentru a-i lua locul la Consiliul Județean.

 

Ionesie Ghiorghioni s-a îngropat și mai tare, de unul singur, după ce l-a pus pe denunțătorul său, Valentin Armașu, în postura de a povesti cu lux de amănunte despre activitatea infracțională pe care au desfășurat-o împreună. La finalul audierii, vicepreședintele Consiliului Județean a încercat să convingă judecătorul că nu e vorba despre nicio corupție, ci doar despre o conspirație căreia el i-a picat victimă. Ghiorghioni a spus că poate proba acest lucru printr-o fotografie ce a fost postată pe rețeaua de socializare Facebook.

Conform fotografiei, la Valentin Armașu acasă au fost Darian Ciobanu (n.r. – secretarul județului), Marius Andrițoi (n.r. – directorul Direcției de Patrimoniu din cadrul Consiliului Județean) și Daniel Surdu (n.r. – consilier județean). „Toți sunt martori!”, a afirmat Ghiorghioni, dorind să demonstreze că denunțătorul său ar fi încălcat prevederile controlului judiciar sub care se află, în sensul că s-ar fi întâlnit cu martori din procesul său.

Ghiorghioni pare să fi încurcat însă puțin personajele. „În urma afirmațiilor făcute de Ionesie Ghiorghioni în timpul procesului dumnealui de la Tribunalul Caraș-Severin referitoare la persoana mea, în sensul că aș fi fost în vizită de 1 mai la Valentin Armașu, așa cum reiese dintr-o fotografie ce ar fi fost postată pe Facebook, îi cer să probeze public asta. Îi cer să probeze aceste acuzații pe care mi le-a adus ca să nu riște un alt proces! Eu am fost de 1 mai la Giurgiova, nu am fost în niciun caz la Valentin Armașu și nu știu de nicio conspirație împotriva lui Ionesie Ghiorghioni, așa cum am înțeles că a afirmat în sala de judecată în momentul în care a folosit numele meu”, a declarat Daniel Surdu pentru expressdebanat.ro.

Ghiorghioni are parțial dreptate, în sensul că persoanele amintite de el au calitatea de martori în procesele penale care îl vizează. Ciobanu a dat declarații amănunțite în dosarul în care Ghiorghioni e inculpat alături de Sorin Frunzăverde pentru fraudarea alegerilor prezidențiale, în timp ce Andrițoi a stat de vorbă cu procurorii DNA în dosarul în care vicele CJ e acuzat de luare de mită.

UPDATE, ora 15.30

Cosmin Bolosin, avocatul lui Ionesie Ghiorghioni, a reacționat după ce Daniel Surdu l-a avertizat pe vicele Consiliului Județean cu privire la faptul că i-a folosit nefonat numele în sala de judecată. Am observat ceea ce a spus domnul Surdu , nu mi se pare normal ca o întrebare pusă în cadrul unui proces penal să fie luată ca o acuzație publică. Clientul meu doar a întrebat și nu a făcut o afirmație certă referitor la acest aspect. Orice ar spune un inculpat sau apărătorul său în cadrul unui proces nu poate fi acuzat de terțe persoane. Dacă domnul Surdu dorește să intenteze un proces pentru o faptă inexistentă îl așteptăm cu mult interes. Ar trebui ca un om care face o afirmație publică să se intereseze exact de modalitatea în care s-ar fi comis o calomnie sau altceva la adresa dumnealui. Precizez că în apărarea sa poate cere înregistrarea ședinței de judecată în care se poate vedea că Ionesie Ghiorghioni a pus o întrebare pertinentă. Sunt foarte curios din punct de vedere juridic de ce poate fi acuzat clientul meu”, a declarat Bolosin.

Comments

 1. Daniel says:

  Domnul avocat ar trebui sa citeasca presa locala in care Dl. Ghiorgioni a declarat in acest proces ca fac parte dintr-o conspiratie. De aceea am avut aceasta replica pe care eu o consider permisiva si normala.
  http://www.argument-cs.ro/content/ghiorghioni-se-consider%C4%83-victima-unui-complot-%C8%99i-nicidecum-un

 2. Cosmin Bolosin says:

  Este pentru prima dată când răspund unei persoane pe un site ,dar trebuie să îi răspund dl.Surdu: Dvs.puteți avea orice replici atât permisive cât și normale atat timp cât cunoașteți contextul în care s-a făcut o afirmatie ! Dl. Ghionghioni nu a declarat în proces absolut nimic fiindcă declarație nu a dat în acest proces și dl. Ghiorghioni a pus întrebări martorului din proces,cred ca sunteți în măsură să faceți diferenta între a da o declarație și( în a afirma ceva) și a pune întrebări în calitate de inculpat.
  Văd ca dvs.aveți în vedere doar anumite publicatii care scot din context faptul ca un inculpat nu poate face afirmații la adresa cuiva și doar a pune întrebări.
  Văd ca dvs.va pricepeți și la justiție drept pentru care sunt foarte curios și va aștept cu mult respect să văd pe ce bază legală veți face o acțiune sau o plângere în Instanta de Judecată.
  Cred ca în România anului 2015 ,dacă te aperi intr-un proces penal (bine sau rău o va aprecia magistratul la sfârșitul procesului ) terțe persoane se simt lezate.
  Eu asteptam din partea dl.consilier județean Surdu ,care a fost votat de un nr.mare de cetățeni să iasă în presă și în față opiniei publice cu proiectele sau realizările sale pentru care este remunerat lunar din banii cetățenilor.
  Va aștept cu mare interes să ne vedem în Instanță cu acțiunea care sunt sigur ca o veți introduce cât de curând.
  Cu mult respect și considerație de la un avocat care a asistat ieri la sedinta de judecată și care niciodată nu a dezinformat opinia publică și a spus lucrurilor pe nume(mărturie sunt înregistrările ședinței de judecată),COSMIN BOLOSIN.
  P.S. Ar mai fi ceva de spus:
  Trăind intr-o țară liberă cum este România ,nu cred ca am obligația ca cetățean sau îndatorirea civică să citesc presa locală,cum nici eu nu v-as putea spune dvs.să urmăriți postul de televiziune Animal Planet!!!
  De asemenea, fiind prezent în sala de judecată ieri cred ca am perceput cu propriile simțuri tot ce s-a întâmplat acolo…astfel ca pot să înțeleg mai bine decât un jurnalist ,așa cum faceți dvs.referire în comment ce drepturi are un inculpat în cadrul unui proces penal și vreau să închei prin a-mi spune și eu o parere pentru ca în viitoarea acțiune ce o veți introduce pe rolul instanțelor carasene să nu greșiți numele paratului Ghiorghini Ionesie și nu “Ghiogioni”, așa cum ați postat dvs.,sper să nu greșiți și pe legitimații numele fotbalistiilor din Caras-Severin ,fiindcă dvs.la AJF C-S aveți o funcție importanta !!!

 3. Surdu zis Chioru says:

  Bă nemernicule știi prea bine că tată-tu Armașu Camand nu-l suportă pe Ghiorghioni pentru că nu i-a dat exclusivitate la CJ,și de aia tot nu taci.Știi prea bine de întâlnirile astea “prietenești”la care ai participat și tu,sau ai amnezie?Stai liniștit că vei termina și tu un volum.. așa cum a terminat șeful tău direct Camand dar și marele secretar al județului Ciobanu sau cum îl cheamă.Cred că în final veți ajunge la pușcărie toți de mână.Hoților!

 4. popescu says:

  ACEST AVOCAT IN TRICOU DE PAPAGAL IA BANII DEGEABA SPAGARULUI DE GHIORGHIONII, DAR POATE ASA SE FACE DREPTATE , DUPA ZICALA DIN POPOR CE VINE PE P… PE P… SE DUCE.BRAVO DNA LA BECIUL DOMNESC CU EXCROCII , SPAGARII SI SEMIANALFABETII VENITI DE LA COARNELE PLUGULUI SI AJUNSI MARI POLITICIENI.