Suprataxă pe paragina din Reșița! Pe traseul Romtelecom – Semenic – Universalul Vechi – PNȚCD – Șura Ortacilor!

Clădirile neîngrijite, care strică aspectul orașului, sunt supraimpozitate și anul viitor, ca urmare a unei hotărâri adoptate astăzi, de consilierii locali reșițeni, la propunerea primarului Nelu Popa.

Funcționarii Primăriei Reșița au numărat 26 de imobile din oraș care sunt lăsate de proprietarii lor în diferite stadii de paragină și astfel strică imaginea unui oraș care se reinventează pe zi ce trece. Consilierii locali s-au pus astfel de acord să majoreze impozitul pentru clădirile respective. Cu 300%, în 12 cazuri, și cu 500%, pentru celelalte 14.

„Supraimpozitarea unor clădiri publice sau rezidențiale degradate este lucrul pe care îl facem în fiecare an. Legiuitorul spune să avizăm fiecare proiect în parte pentru a fi supus unei eventuale contestații a terților. Clădirile sunt preponderent cam aceleași. Anul acesta a intrat și Șura Ortacilor pentru că am început să ieșim din căile principale de acces în oraș. Așa am ajuns la Șura Ortacilor, de la Secu. În rest, așa cum le știți, Hotelul Semenic, Universalul Vechi, grădinița din Luncă, Romtelecom și altele”, a explicat primarul Nelu Popa.

Se evidențiază în lista imobilelor supraimpozitate sediul Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, Hotelul Bistra sau complexul Reșița Nord.

Potrivit datelor comunicate de membrii comisiei care evaluează starea clădirilor din Reșița, 30% din imobilele supraimpozitate anul trecut au fost reabilitate sau modernizate anul acesta. „Asta înseamnă că mulți agenți economici au înțeles de fapt care este scopul acestor supraimpozitări, nu să luăm noi mai mulți bani, ci să își pună clădirile la punct”, a tras concluzia primarul Reșiței.