Superperformanță! CSM Lugoj câștigă Supercupa României, primul trofeu în istoria sporturilor de echipă din municipiu

supercupa csm lugoj
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Pornită din postura de outsider, CSM Lugoj a răsturnat toate calculele hârtiei și a câștigat Supercupa României la volei, primul trofeu intern al sezonului 2022 – 2023.

Supercupa României la Volei Feminin, organizată pentru prima dată în acest an în format Final 4, a reunit la Sala Sporturilor din Mioveni cele mai bune trei echipe ale sezonului trecut: CSM Volei Alba Blaj, CSM Târgoviște, CSO Voluntari și locul V din campionat, CSM Lugoj, care a fost invitată în urma retragerii din toate competițiile a formației CS Medgidia. Primele două echipe în campionat au fost și cele mai optimiste, atât Blajul cât și Târgoviște declarându-și intenția de a duce trofeul în propriul oraș, dar ca de multe ori… socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg.

Organizată foarte bine, competiția a debutat cu o surpriză sâmbătă în prima semifinală, când CS Voluntari a învins vicecampioana CSM Târgoviște cu scorul de 3-2 (25-21, 20-25, 25-16, 24-26, 15-12). Șocul zilei avea să vină în meciul doi, în care CSM Lugoj a învins campioana, CSM Volei Alba Blaj cu un scor greu de anticipat: 3-1 (25-12, 23-25, 28-26, 25-23). A fost un meci perfect al lugojencelor, care au avut în moldoveanca Martiniuc și azera Ruban două guri de foc, prima realizând 30 de puncte, iar cea de a doua 24. Remarcabilă a fost și apărarea fetelor Lugojului, dar și coordonarea atacurilor, toate acestea punând Blajul într-o imposibilitate  clară în a-și etala jocul. Asta în condițiile în care în teren au fost prezente mai tot timpul cinci străine, două fiind… campioane mondiale.

Succesul extraordinar din semifinale avea să fie excelent gestionat în ziua a doua a competiției, care a programat o finală neașteptată, CS Voluntari și CSM Lugoj, două echipe ce jucau în premieră cu un trofeu pe masă. Gestionând perfect finalurile de set, CSM Lugoj s-a impus în finală în minim de seturi, scor 3-0 (25-21, 25-22, 25-22), ceea ce a dus la câștigarea primului trofeu din istoria sporturilor de echipă din Lugoj.

untitled design set 970x90 px

Festivitatea de premiere a fost oficiată de ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, de primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, și de președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru.

Lotul care a reușit această performanță incredibilă: Andreea Gemănariu, Simina Străchinescu, Yelysaveta Ruban, Veronika Bezhandolska, Tanja Grbic, Georgiana Popa, Adriana Popa, Daiana Roman, Marina Anghelache, Aliona Martiniuc și Silvija Popovic – cpt. Antrenori: Ugljesa Segrt – principal, Dragan Grbic, Marius Roșu – secunzi, Vasile Canea – preparator fizic, Madălina Iftimie – fizioterapeut și Mircea Roșu – statistician.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/