Supermarketurile, luate cu asalt de hoţi

Ca în fiecare an în apropierea sărbătorilor de iarnă, goana după cumpărături va umple în scurt timp supermarketurile. Până atunci însă, magazinele reşiţene sunt călcate tot mai des de hoţi. Jandarmii cărăşenii au prins într-o singură zi doi bărbaţi care au plecat de la rafturi cu diverse produse, uitând însă să treacă şi pe la casa de marcat, după ce alte două astfel de cazuri s-au înregistrat săptămâna trecută.

Ieri, în jurul orei 13.30, jandarmii au fost solicitaţi de către agenţii de pază ai unui supermarket despre faptul că o persoană care a sustras produse din magazin. „Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin s-au deplasat la faţa locului, unde l-au identificat pe Ioan D., în vârstă de 61 de ani, din Reşiţa, care profitând de neatenţia personalului a sustras produse alimentare şi nealimentare pe care le-a ascuns în buzunarul hainei”, a declarat Marius Săndulescu, purtător de cuvânt al jandarmilor cărăşeni.  Bărbatul a ieşit pe la casa de marcat fără să le plătească, însă n-a putut trece neobservat de către agenţii de pază, care i-au sesizat imediat pe oamenii legii.„În urma celor constatate, jandarmii cărăşeni au întocmit celui în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale, fiind susceptibil de comiterea infracţiunii de furt calificat, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa în vederea continuării cercetărilor. Prejudiciul a fost recuperat şi predat reprezentantului supermarketului”, a mai spus Marius Săndulescu.

După mai puţin de o oră, a fost din nou nevoie de intervenţia jandarmilor, pentru un caz similar. Un bărbat în vârstă de 61 de ani din comuna Prigor a luat mai multe produse de pe rafturile unui supermarket reşiţean şi le-a ascuns într-o sacoşă. Nici acesta nu şi-a exprimat intenţia de a plăti pentru cele sustrase, motiv pentru care a ajuns şi el pe mâna oamenilor legii. Dosarul pentru furt calificat întocmit pe numele hoţului a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, iar produsele furate, predate reprezentantului magazinului.