Dosare penale pentru zeci de şoferi băuţi

Timp de două săptămâni, poliţiştii rutieri din Caraş-Severin au desfăşurat mai multe acţiuni al căror scop principal a fost combaterea conducerii de autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice şi, mai ales, reducerea accidentelor rutiere săvârşite pe fondul consumului de alcool.

Nu mai puţin de 1.597 de conducători auto au fost traşi pe dreapta în cadrul acţiunilor şi au fost puşi să sufle în aparatele alcooltest. „În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 629 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au încălcat normele rutiere. Din cei opriţi pentru control, un număr de 28 au rămas fără permis de conducere pentru câteva săptămâni”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin. Agenţii de circulaţie au ridicat 23 de permise numai pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Mai grav este că, pe lângă sancţiunile contravenţionale au fost întocmite şi 19 dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei. Un număr de 14 şoferi au fost depistaţi la volan cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, cu alte cuvinte, aflaţi într-o avansată stare de ebrietate.

„Poliţiştii rutieri vor continua aceste acţiuni şi în perioada următoare şi nu vor ierta nicio abatere de la legea circulaţiei, fie că vorbim de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, fie că vorbim de alte infracţiuni sau contravenţii. Următoarele două zile vor fi dedicate controalelor efectuate de poliţiştii rutieri şi de cei de la transporturi în zona gărilor şi autogărilor pentru linia transportului de persoane în regim taxi”, a mai spus Ancuţa Cărbunaru.