Compania bucureșteană Supercom e câștigătoarea licitației privind atribuirea serviciilor de colectare a deșeurilor în municipiul Reșița, în orașele Anina și Bocșa, precum și în mai multe comune din Caraș-Severin.
Remus Rof și Daniel Borduz, președintele, respectiv directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Intercom Deșeuri Caraș-Severin, au semnat astăzi contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare cu reprezentanții Supercom, un lider în domeniul managementului deșeurilor. „Este vorba despre un contract care se întinde pe o perioadă de 8 ani. Acesta acoperă zona I județului, mai exact, municipiul Reșița, orașele Anina și Bocșa și un număr de 26 de comune. Mă bucur că am reușit într-un final să atribuim acest contract, pentru că au fost atâtea probleme ce ne-au întârziat foarte mult, probleme ce n-au ținut de noi, de ADI Intercom Deșeuri. Sper să fi depășit toate obstacolele și cetățenii să beneficieze de servicii de cea mai bună calitate. E vorba despre o companie mare, cu puncte de lucru în mai toată țara, bine cotată, astfel că avem pretenția unor servicii pe măsură.”, a spus directorul Daniel Borduz.
Remus Rof, președintele ADI, spune la rândul său că județul se aliniază din punct de vedere al managementului deșeurilor cu zone din țară în care lucrurile au fost deja puse la punct. „Noi am fost obligați să reluăm licitațiile după ce operatorii cu care aveam contracte semnate au renunțat din cauza faptului că stațiile de transfer nu fuseseră finalizate. Au fost probleme care n-au ținut de noi, ci de Consiliul Județean. Apoi au fost acele tentative ale președintelui Dunca de a se amesteca în problemele ADI, au fost acele procese inutile. Începem acum activitatea pe zona I, avem operator deja pe Moldova Nouă și Bozovici, în cel mai scurt timp posibil vom anunța și câștigătorii de pe celelalte zone.”, ne-a declarat președintele Rof.
Supercom va colecta deșeurile din Reșița, Anina, Bocșa și comunele: Târnova, Armeniș, Slatina Timiș, Bucoșnița, Buchin, Turnu Ruieni, Bolvașnița, Păltiniș, Brebu, Zorlențu Mare, Ezeriș, Fârliug, Berzovia, Ramna, Vermeș, Măureni, Doclin, Ocna de Fier, Dognecea, Carașova, Lupac, Goruia, Copăcele, Teregova, Văliug și Brebu Nou. Compania are la dispoziție 90 de zile pentru a-și aduce mașinile de colectare, pentru a angaja personal și pentru a distribui pubele.