Orașul Bocșa, singurul din țară care primește sprijin financiar din Fondul de rezervă

primaria bocsa

Două municipii, 19 comune și un singur oraș din România primesc bani din Fondul de rezervă pentru acoperirea unor cheltuieli. Hotărârea de Guvern a fost aprobată în ședința de astăzi.

Guvernul României a aprobat astăzi alocarea sumei de 16,7 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, unor unități administrativ-teritoriale. Beneficiari ai acestor fonduri alocate sunt 22 de unități administrativ-teritoriale din 17 județe (două municipii, un oraș și 19 comune) care se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește asigurarea surselor de finanțare a cheltuielilor curente și de capital.

Orașul care va primi un milion de lei de la Guvern este Bocșa, singura localitate din Caraș-Severin inclusă pe listă. „Unitatea administrativ-teritorială Bocșa se confruntă cu reale dificultăți financiare în ceea ce asigurarea de fonduri pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură, care necesită cofinanţare locală, precum și pentru finanțarea cheltuielilor urgente, până la sfârșitul anului.”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

„Se pare că începe și Bocșa să aibă importanță. Mulțumesc Guvernului pentru faptul că ne dă această gură de oxigen pentru că creșterile de prețuri din domeniul construcțiilor și pe care le-a simțit fiecare cetățean din buzunarul lui nu sunt ușor de dus. Avem proiecte importante în derulare la care trebuie să asigurăm cofinanțări, cheltuieli neeligibile. Bocșa este unul dintre orașele care, dacă reușește să transpună în practică toate proiectele europene, toate proiectele guvernamentale, eu zic că va fi pe primele locuri în ceea ce privește orașele. Potența financiară a orașului este una limitată și atunci sigur că orice sprijin venit din partea Guvernului nu poate decât să ne bucure, atât pe mine, cât și pe toți cetățenii orașului Bocșa.”, a declarat primarul Mirel Pascu pentru Express de Banat.

1000x200 dacus 02

Edilul-șef dă asigurări că toți banii vor merge exclusiv spre investiții. „Vreau să îi asigur pe toți cetățenii din Bocșa că noi nu facem decât investiții în Bocșa. Nu vom include acești bani în oala mare a bugetului, nu îi vom cheltui pe consumabile sau pe calculatoare.”.

Deși ajutorul de un milion de lei este unul important, el nu acoperă nici pe departe sumele cu care Bocșa trebuie să contribuie la cofinanțarea proiectelor, așa că primarul Pascu anunță că este necesar în continuare să apele la împrumuturi din Trezoreria statului și de la bănci. „Vrem să dezvoltăm orașul. Avem în derulare aproximativ 15 proiecte prin care, în următorii 3 ani, fața orașului Bocșa va fi schimbată.”, ne-a mai declarat edilul-șef.

publicitate si promovare online banner maxagro