Super ofertă la PSD: posturi pentru soții, amante, copii și verișori! Țin de scaune cu dinții și cu ghearele!

Secretarul general al Pro România, deputatul de Caraș-Severin Ion Mocioalcă, numără zilele Guvernului și dezvăluie calculele făcute pentru un nou Guvern PSD. De data asta, fără Viorica Dăncilă și alături de partidul lui Victor Ponta!

Prezent în redacția Express de Banat unde a acordat un interviu live, Mocioalcă a șters pe jos cu Guvernul Dăncilă. A subliniat însă că în PSD sunt destui oameni de valoare, cu care se poate construi un nou Guvern, oameni care acum sunt marginalizați de apropiații lui Liviu Dragnea. Aflat în dreapta lui Ponta la negocierile ce se poartă la București, acesta susține că, în momentul de față, opoziția are voturile necesare pentru ca moțiunea de cenzură inițiată de PNL să treacă. Lucru absolut obligatoriu! „Eu cred că e momentul unei schimbări politice în România. Au fost până acum mai multe moțiuni de cenzură. Eu nu am votat moțiunea introdusă de PSD contra PSD, însă de data aceasta, opoziția reunită cred că prin cele 237 de semnături creează emoții destul de mari actualei puteri. Eu nu-mi leg speranțele de vreun partid sau altul care ar accede la guvernare. Speranțele mele sunt legate de neîmplinirile de aici, la nivel de Caraș-Severin, pentru că mulți au venit pe aici, au promis multe, dar s-au întâmplat lucruri puține. Am ajuns să tăiem panglici la investiții private, la un spital privat, mi se pare prea puțin pentru județul nostru care a rămas în urmă. Sunt niște lucruri certe. Guvernul PSD de acum este absolut neperformant”, a declarat Mocioalcă. 

Secretarul general Pro România are o țintă precisă în atacurile sale. Viorica Dăncilă și toți apropiații lui Liviu Dragnea care controlează astăzi partidul. Fostul președinte PSD Caraș-Severin nu lovește în partidul din care a făcut parte vreo 25 de ani, ci strict în cei care îl conduc astăzi. „Eu chiar vreau să fac recurs la resursa umană pe care o cunosc foarte bine în acest partid și care nu este exploatată aproape deloc. E clar că se conduce neprofesionist, e clar că improvizația e la ea acasă în PSD și bâjbâielile din politica internă, dar mai ales din acea externă ne fac să credem că nu greșim când spunem că Guvernul PSD trebuie să plece. Vedeți ce s-a întâmplat cu doamna Viorica Dăncilă peste ocean. A fost refuzată întâlnirea cu vicepreședintele SUA, Mike Pence. A fost un eșec. S-a întors în Europa, ne-a făcut praf politic și cu propunerea pentru comisar european. Lucruri de acest fel nu sunt specifice unui astfel de partid, bâjbâiala, incompetența, improvizația nu ar fi trebuit să fie cuvinte de referință pentru Guvernul PSD. Este foarte clar că acest guvern trebuie să pice!”, a comentat Ion Mocioalcă. 

Odată căzut Guvernul Dăncilă, secretarul general Pro România e gată ca împreună cu Victor Ponta să negocieze intrarea la guvernare. Chiar alături de PSD! Mingea e însă în terenul președintelui. Mocioalcă spune că Pro România rămâne un partid de stânga și că în continuare și-ar dori chiar să participe la guvernare, dar într-un guvern de stânga, format din PSD, ALDE și Pro România. Sunt însă și câteva condiții. „Nu vom accepta niciodată impostura în viitorul guvern, avertizează Ion Mocioalcă. Dacă această idee a noastră va prinde contur, un alt Guvern PSD alături de Pro România și ALDE este posibil, un guvern restructurat, cu până la 18 ministere, de ce nu chiar mai puține. Prea s-a servit clientela politică în ultimul timp, prea s-au făcut ministere ca să mai dăm cuiva ceva. Cu astfel de lucruri noi nu suntem de acord și eu îmi declar bucuria că o parte din foștii mei colegi din PSD se regăsesc alături de mine în Pro România. Nu este un scop în sine al Pro România de a intra la guvernare. Noi lucrăm la o stângă unită. E greu să reziști cinci ani de acum încolo în opoziție, dar Victor Ponta are un proiect legat de candidatura sa la prezidențialele din 2024, iar noi dorim ca în 2020 să fim principala forță politică de stânga”.

Mocioalcă s-a întors în timpul dialogului purtat în redacția Express de Banat la momentul plecării sale din PSD. A explicat că a plecat dintre social-democrați pentru că partidul și Guvernul erau acaparate de către o clientelă politică și de niște oameni fără orizont care își serveau propriile interese. În niciun caz interesele României! A spus și că, după ce Liviu Dragnea și-a sfârșit cariera politică așa cum și-a sfârșit-o, aștepta o schimbare de optică în PSD. N-a fost așa cum s-ar fi așteptat Mocioalcă. Iar acum, pentru ca Viorica Dăncilă să rămână în fruntea Guvernului, PSD îi tentează pe parlamentarii opoziției cu funcții care mai de care mai tentante. Iar asta ar putea salva actuala guvernare!

„Cei care au acaparat partidul și guvernul văd că țin de scaune cu dinții și cu ghearele. Acum este un adevărat mercato de Dâmbovița în București în a întoarce parlamentari de la Pro România sau de la alte partide, în a convinge semnatari ai moțiunii să nu vină la vot în speranța că acest guvern mai rezistă. Eu vă spun însă că nu va mai rezista. Se guvernează prost, trebuie să încercăm o altă formulă de guvernare pentru că altfel ne ducem în gard de tot, se crează mari dezechilibre economice, financiare și politice în țară. PSD, dacă rămâne la guvernare, trebuie să vină cu două lucruri pe masă asumate prin lege: creșterea tuturor salariilor cu 25 la sută anul viitor și a pensiilor cu 38 la sută! Acum oferă posturi pentru soții, amante, copii și verișori. Spunea presa despre colegi de-ai noștri că și-au pus nevestele prin posturi pe la Parlament. Oferă în speranța că se mai agață de guvernare!”, a conchis Ion Mocioalcă.