Luminița Jivan: „Cu Victor Ponta nu se poate discuta, a trădat și dezamăgit pe toată lumea!”

Liderul PSD Caraș-Severin e convins că moțiunea de cenzură nu va trece de votul de joi și exclude totodată varianta ca Pro România să vină la guvernare, alături de social-democrați. Și asta doar din cauza lui Victor Ponta!

Deputatul Luminița Jivan a explicat pentru expressdebanat.ro de ce partidul lui Victor Ponta nu are ce căuta lângă PSD, deși la un moment dat chiar s-au purtat discuții în acest sens. „Liderii celor două partide politice sub nicio formă nu o să poată să aibă colaborare și nu din cauză că doamna președinte Dăncilă nu ar avea dialog sau nu ar putea să aibă dialog politic, ci efectiv cu Victor Ponta nu se poate discuta. A trădat și dezamăgit pe toată lumea. Având în vedere că susține foarte tare și cu o vehemență cât se poate de acerbă că își dorește foarte mult ca primarii să fie aleși în două tururi, întreb: oare toți primarii, oare toți viceprimarii, oare toți consilierii locali, consilierii județeni care au muncit pentru dânsul când era premier PSD și a candidat la prezidențiale, oare oamenii aceia nu mai contează?! Ne ștergem pe picioare de ei și plecăm mai departe doar ca să ne vedem interesele personale?! Tocmai de aceea cu un astfel de om nu se poate avea dialog politic și nu cred că există cale deschisă”, a comentat Luminița Jivan. 

Chiar și fără sprijinul Pro România pe care social-democrații și l-au dorit la un moment dat, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă nu are nicio șansă. Cel puțin asta este convingerea Luminiței Jivan. „Sub nicio formă mult trâmbițata moțiune nu va trece. Nu va trece pentru că liberalii nu își doresc într-adevăr să guverneze România, pentru că nu au un program politic, nu au un program administrativ clar. Să zicem că, prin absurd, trece moțiunea. Pleacă Guvernul, da? Punem în loc ce?!  Punem în loc pe cine?! Îl punem în loc pe Florin Cîțu, care nu face altceva decât să se gândească la o politică de austeritate, să taie salarii, să taie pensii, să taie vouchere, să taie tot ce este de tăiat?! Nu cred că asta este soluția, să te apuci să tăi, să te gândești din start la o politică de austeritate atâta vreme cât PSD a dus economia României în acel punct încât să-și permită acele salarii. Noi nu ne împrumutăm, am văzut fake news-urile din mass-media că ne împrumutăm să plătim pensii și salarii. Nu este adevărat, noi ne împrumutăm să plătim câteva angajamente făcute de Băsescu, dar nu ne împrumutăm să plătim pensii și salarii!”, a subliniat șefa PSD Caraș-Severin.