GALERIE FOTO Super distracţie pe Muntele Mic, la Cupa Cerbul

Zeci de concurenţi de toate vârstele s-au întrecut astăzi, pe Pârtia Borlova, în competiţiile de schi şi snowboard. Vremea frumoasă, pârtia excelentă şi lupta foarte strânsă dintre concurenţi au făcut din a noua ediţie a competiţiei un adevărat succes.

Cupa Cerbul s-a bucurat şi anul acesta de mare interes din partea iubitorilor sporturilor de iarnă. Cel mai mic schior întâlnit astăzi pe pârtiile de pe Muntele Mic are numai un an şi două luni. La extrema cealaltă, schiori trecuţi bine de prima tinereţe au mizat pe experienţă. Cel mai în vârstă, de 70 de ani, aflat în formă maximă, a făcut şi el spectacol. Sportivii care au participat la Cupa Cerbul, ediţia 2012, au aşteptat cu emoţie anunţarea câştigătorilor, din cauza timpilor foarte apropiaţi nimeni nefiind sigur de victorie. Până la festivitatea de premiere, care a avut loc la baza pârtiei, schiorii şi-au tras sufletul la o cană de ceai sau vin fiert.

Medalii pentru fiecare

Cei mai rapizi schiori şi cei mai talentaţi pe placa de snowboard au fost recompensaţi cu premii consistente de către organizatori. Întrecerea fetiţelor cu vârsta până în opt ani a fost câştigată de Alexandra Kato. Minola Lupşa a terminat pe doi, podiumul fiind completat de Cristina Petcu. La băieţi s-a impus Cristian Bălan, urmat de Ionuţ Dragomir şi Darius Liulică. La categoria 8-11 ani, fete, a câştigat Ioana Ioaniţescu. Andreea Pascotă a terminat pe locul secund, în timp ce, Alexandra Rădoia a trecut linia de sosire cu al treilea timp. Alvin Cizmaş a câştigat întrecerea băieţilor. Andrei Galescu şi Lorin Haivas au venit pe locurile imediat următoare. Cristina Galescu, Ana-Maria Rădulescu şi Annlee Racolta sunt, în ordine, laureatele categoriei 12-14 ani, în timp ce, la aceeaşi categorie de vârstă, la masculin, pe podium au urcat Adrian Musteţa, Alexandru Chicin şi Ilie Socoliuc.

Întrecerea adolescenţilor, 15-18 ani, a fost câştigată la feminin de Andreea Secoşan, care le-a devansat pe Ruxandra Crişan şi Sabine Nistor. La masculin, locul întâi i-a revenit lui Laurenţiu Dumulescu. Pe doi a terminat Vitali Elade, iar al treilea timp i-a aparţinut lui Daniel Dunca. Nicoleta Posirca a învins în întrecerea feminină rezervată categoriei 19-40 de ani, după o luptă strânsă cu Oana Popa şi Ana Maria Galescu. Cristian Brecica a scos cel mai bun timp la masculin, fiind mai rapid decât Vlad Furdi şi Uţu Maralescu. La cei mai experimentaţi, peste 40 de ani, primul loc a fost ocupat de Tatiana Liulică. Simona Grecu şi Mariana Pantis au făcut şi ele o figură frumoasă, terminând pe doi, respectiv trei. Lucian Borbil, Alin Popa şi Mircea Rivis au terminat în ordine coborârea veteranilor.

La snowboard, Andreea Secoşan a fost cea mai rapidă. S-au descurcat bine şi următoarele două clasate, Andreea Pascotă şi Brigite Dunca. La băieţi, s-a impus Mon Maralescu, urmat de Uţu Maralescu şi Dan Brăteanu.

A fost o compeţiţie pe cinste, care câştigă participanţi şi interes de la o ediţie la alta. Nelu Gherga, administratorul Cabanei Cerbul, unul dintre organizatori, a pregătit o cină festivă şi promite surprize şi mai mari la anul. „A fost foarte bine, foarte frumos, ne-am simţit bine pe pârtie, vremea a ţinut cu noi, iar concursul s-a desfăşurat în condiţii foarte bune. La anul promit că nu vom mai premia veteranii decât cu diplome şi vom da mai multe premii copiilor”, a spus Nelu Gherga, cel mai vechi investitor privat de pe Muntele Mic.