„Sunt toate şansele să avem preşedinte femeie!”

Calculele făcute în sediul PSD Caraș-Severin păstrează valabilă o singură variantă la alegerile prezidențiale: Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, în turul doi!

Luminița Jivan, președintele filialei cărășene PSD, spune că strategia USR – PLUS, aceea de a denigra în permanență guvernarea social-democrată, nu îi mai poate păcăli pe români și la prezidențialele din această toamnă, iar faptul că Viorica Dăncilă evită clinciurile cu adversarii politici nu face altceva decât să le ofere alegătorilor opțiunea unui altfel de președinte. Deputatul de Caraș-Severin subliniază un prim motiv pentru care Viorica Dăncilă merită s-ajungă la cârma țării referindu-se la abilitatea primului ministru de a face față situațiilor „surpriză”, aceasta dovedind că este „un om muncitor, responsabil, un om care unește, nu care dezbină, care a reușit să-i pună din nou pe toți cei implicați la masa decizională”. Abilități remarcate atât de președintele PES, Serghei Stanișev, dar și de alte oficialități prezente la congresul PSD din capitală.

Luminița Jivan a vorbit și despre nenumăratele greșeli gramaticale făcute de liderul PSD. Ele există, dar în niciun caz nu justifică etichete și caracterizări de genul celor apărute în spațiul public. Greșelile de exprimare sunt rezultatul unei stări „de inhibare și disconfort”, spune social-democrata, reiterând că șeful Guvernului este „un om pregătit atât din punct de vedere politic, cât și din punct de vedere administrativ”.

Referitor la candidatul USR pentru alegerile prezidențiale, șefa PSD Caraș-Severin știe deja rezultatul. Viorica Dăncilă merge  în turul al doilea avându-l drept contracandidat pe actualul președinte, nicidecum pe Dan Barna, despre care aceasta afirmă că „a încercat să joace un rol, să vândă ponturi oamenilor”. Mai mult, cataloghează alianța USR-PLUS drept „alianța zero” și vorbește despre cum ar fi reușit aceasta să se poziționeze bine la alegerile europarlamentare: „Au spus despre PSD că e malefic, că exploatează, că face lucruri rele, dar au căzut în propria capcană”. Iar celor care vor să pună capăt actualului Guvern, Lumința Jivan le cere să enumere „10 lucruri concrete” cu care ar veni la putere.