Problemele financiare cu care se confruntă una dintre cele trei grupări cărășene care activează în primul eșalon s-au răsfrânt asupra evoluției din campionat. Rezultatele înregistrate de HC Adrian Petrea Reșița în Liga Zimbrilor sunt pe fondul incertitudinilor care planează în jurul echipei de handbal.
Finanțatorul Cristian Pătru a pus punctul pe i într-o postare pe o rețea de socializare, în care vine cu detalii mai puțin cunoscute publicului larg.
„Dragi suporteri, sunt tensiuni acumulate în vestiar, sunt restanțe salariale, planează o stare de dezamăgire legată de lipsa de dialog cu autoritățile locale (dialogul se poartă doar prin presă, pe la colțuri, nici până în ziua de azi nu ni s-a răspuns ferm la scrisorile depuse la registratură, flexibilitate din partea noastră există, de aproape doi ani insist că cedez echipa de seniori orașului, comunității, autorităților locale fără nici o pretenție materială doar cu condiția ca ea să meargă mai departe, sprijinul dacă astăzi nu există resurse financiare poate fi materializat și în chirii, masa sportivilor, medicamentație, susținere morală, de ce nu?, etc.).
Sunt 125 de abonați (inclusiv soțiile, familia și prietenii noștri), se vând în medie 250 de bilete (cu care plătim doar securitatea la meciurile de acasă), media de spectatori probabil că este de 500 – 600, copiii au intrarea gratuită și de aici probabil că există diferențe între numărul de bilete vândute, abonați și numărul de spectatori.
Avem 10 sponsori, cărora le mulțumim, care însumați acoperă nici 10% din cheltuielile lunare, suntem deschiși în continuare la parteneriate sincere și sunt 3 ani de când ne focusăm pe acest subiect.
Sunt întru totul de acord cu dumneavoastră Dle Florei, doar dialogul mai poate salva echipa de seniori, eu am decis să mă concentrez pe partea juvenilă a clubului, iar pe partea de seniori să fac tot ce ține de mine ca echipa să nu moară. Propun să stabilim concret întâlnirea la care faceți referire.
Cristian Pătru”
Concluzia este clară: echipa HC Adrian Petrea este un bun al Reșiței, un bun de care, cu înțelepciune, putem avea grijă. Întrebarea este dacă ne și dorim cu adevărat acest lucru? Mingea este în mâna autorităților locale. Știați că la handbal se fluieră „pasiv”?