„Sunt tabula rasa în administrație!” Nica îl ia peste picior pe Fritz după ce primarul Timișoarei a cerut cărbune din rezerva de stat

alin nica

Președintele Consiliului Județean Timiș Alin Nica spune că se va implica direct în găsirea unei soluții pentru ca timișorenii să nu rămână fără căldură și apă caldă din 25 octombrie, data de la care EON a anunțat că sistează furnizarea gazului către Colterm, compania de termoficare a orașului ce urmează să intre în insolvență. Alin Nica este ironic la adresa primarului Dominic Fritz pe care îl acuză de incompetență în gestionarea problemei. 

Alin Nica este de părere că intrarea în insolvență a Colterm este cea mai proastă decizie la acest moment și spune că a identificat încă din luna februarie mai multe soluții pentru deblocarea crizei de la compania de termoficare.

„Am avut o idee de a reduce cu 30% costurile cu aprovizionarea cu gaz la CET Sud și acest lucru prin realizarea unei bucle interne, locale, de înțepare în rețeaua de transport națională și eliminarea, practic, a distribuitorului din această construcție.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Investiția este una minoră, mai spune Alin Nica, raportat la problemele cu care se confruntă Colterm. Este vorba de 1 milion de lei, iar lucrarea s-ar putea realiza într-o lună. „Datul vinei ba pe administrațiile anterioare, ba pe prețul la gaz, criza mondială, nu o să le țină de căldură timișorenilor și scuzele, acuzele nu sunt soluția pentru Colterm. În loc să se milogească la Guvern să îi rezolve problemele, primarul Fritz ar trebui să facă un plan de redresare a societății. Ducerea în insolvență e cea mai proastă soluție posibilă. Câtă încredere să mai aibă cei care furnizează combustibil către Colterm să dea aceste resurse, știind că o societate în insolvență are o probabilitate foarte redusă de a mai plăti aceste resurse. Acest cerc vicios pe care îl întreține administrația Fritz va duce la falimentarea Colterm și la grave probleme ecologice și de sănătate pentru timișoreni.”, a mai spus președintele CJT.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Incompetența, lipsa de preocupare sinceră pentru problemele oamenilor și doar aplecarea spre imagine nu o să țină de cald timișorenilor”

Liberalul acuză incompetența administrației Fritz în gestionarea problemelor de la Colterm. Alin Nica nu crede că este posibilă găsirea unei soluții până în 25 octombrie, dată de la care EON a anunțat că sistează furnizarea gazului către Colterm. În plus, nici varianta ca Timișoara să primească, din rezerva de stat, cărbune, nu stă în picioare, spune Alin Nica.

„Înainte să faci o astfel de solicitare trebuie să te interesezi dacă e realistă sau doar vrei să te acoperi de hârtii. Nu există cărbune în rezerva de stat și atunci cum să iau această solicitare, pe care eu de altfel am semnat- alături de subprefect. Însă mă voi implica, voi discuta cu toți cei responsabili, o să vorbesc cu EON, cu noul guvern care se va forma. Apropo, tu ca reprezentant al partidului care a dat guvernul jos trebuie să știi că dacă soliciți bani din rezerva de stat trebuie o rectificare de buget ori un guvern interimar nu are această capacitate – să emită OUG-uri și să facă rectificarea bugetului. Măcar aceste chestiuni minime de funcționare a administrației. Bag de seamă că sunt tabula rasa în administrație, în a gestiona problemele cu care se confruntă Timișoara. Ce guvern responsabil ar da bani într-o gaură neagră, neexistând nicio perspectivă, nicio soluție? Ceea ce i se cere primarului e un plan de acțiune. Nu s-a văzut o strategie în acest an de când a preluat mandatul. Evident că Guvernul nu va lăsa Timișoara să sufere. Voi participa la găsirea unei soluții. Orgoliul și infatuarea nu îi permite domnului primar să ceară ajutorul decât, nu știu, nici măcar în ceasul al 12-lea. Nu cred că se poate găsi o soluție până luni. Încercăm să găsim o soluție, dacă primăria nu poate. Însă încrederea EON e zero în capacitata primăriei și a Colterm de a redresa situația.”, a concluzionat Alin Nica.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/