16 angajați ai CJ Timiș infectați cu Covid-19 sunt în izolare. Măsurile luate de administrația Nica

Mai mulți angajați ai administrației județene sunt în izolare, după ce au fost confirmați cu coronavirus, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica. Aproximativ jumătate din funcționari sunt vaccinați împotriva Covid-19. 

„Pandemia și valul 4 pune mare presiune pe funcționarea instituțiilor publice. Avem 16 colegi care sunt în carantină acasă, infectați cu Covid. Din fericire, din cei 218 angajați mai mult de jumătate sunt vaccinați, asta ne dă oarecum siguranța că serviciile esențiale vor funcționa indiferent de recrudescența aceasta a pandemiei de coronavirus. Dar apelul meu către toți este de a se vaccina pentru că e singura soluție pentru a stopa pandemia. Am luat măsurile de telemuncă acolo unde colegii vulnerabili doresc să se păzească și vor să lucreze de acasă, în același timp testăm zilnic zone diverse din Consiliul Județean Timiș pentru a determina din fașă orice infecție și a stopa răspândirea ei.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

În Timiș, rata de infectare este joi de 10,3 la mia de locuitori, iar cea mai mare incidență se înregistrează în localitatea Moșnița Nouă – 16,85 la mie. În Timișoara, incidența scade ușor de câteva zile, ajungând la 12,97 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore au fost anunțate 631 de noi îmbolnăviri la nivelul județului, dintre care 364 în Timișoara. 15 decese sunt raportate de miercuri până joi ale unor persoane infectate cu Covid-19.