„Sunt suspectat că nu am tras cu PNL-ul și sunt anchetat de DNA că am tras!”

Acțiunea procurorilor anticorupție s-a încheiat în jurul orelor prânzului și s-a derulat în absența președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.

Asta, pentru că vicepreședintele PNL se afla în localitatea Băile Herculane, unde a participat la o întâlnire de lucru cu primarii. Acuzele pe care i le aduc procurorii sunt legate de faptul că între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale liderul liberal ar fi făcut presiuni asupra primarilor să obțină un scor cât mai bun în favoarea lui Klaus Iohannis. În prezent, Frunzăverde este liber. În zilele următoare, cel mai probabil, va fi citat pentru a da declarații la DNA pe tema acestui subiect. Vicepreședintele PNL a spus pentru cetățeanul.ro că i se pare stupid ceea ce se întâmplă.

„Am avut anumite diferende la nivel de București că nu mă implic suficient și acum aflu că m-am implicat prea mult. E stupid”, a precizat acesta. „Eu sunt vicepreședintele pe țară cu relații cu PPE unde i-am dus și pe PD și pe PNL acum și am contribuit major la realizarea fuziunii dintre cele două partide. Nu puteam să nu fiu de partea lui Iohannis. După ce am făcut dreapta română, să spun votați-l pe Ponta… Eu nu am vorbit cu niciun primar să-i zic să voteze cu Iohannis, deși poate ar fi trebuit. Lucrurile sunt, cum spune Ciutacu, decupate dintr-un film prost. Adică am câștigat în turul doi, sunt suspectat că nu am tras cu PNL-ul și sunt anchetat de DNA că am tras. Domnilor… cred că eu câștig de prea multe ori în Caraș-Severin și asta îi enervează pe toți, în condițiile în care Sorin Frunzăverde a dus și PD-ul și PNL-ul în PPE și a contribuit major la fuziune (n.r. fuziunea dintre PNL și PD-L)”, a declarat Frunzăverde pentru sursa citată.

Președintele CJ Caraș-Severin mai spune că nu putea să-i amenințe pe primari cu tăierea unor fonduri pe care nu le are. „Consiliul județean nu are nicio pârghie să aloce fonduri. De anul trecut alocările nu mai trec prin consiliul județean. S-a modificat legea. Noi nu am mai alocat nimic primăriilor. Suntem tâmpiți? Eu fac politică de 20 de ani. Cum era să le promit unor primari care au plecat la PSD ceva ce nu puteam face? Nu aveam nicio pârghie. Ce era să le promitem? Ieri am avut o întâlnire cu primarii din județ pe noul program de finanțare 2016-2020. Le-am spus cu 150 de martori că îi invit la un parteneriat, indiferent de culoarea politică pe care o reprezintă. Aduc 300 de martori care o să vă spună că de când sunt la CJ nu am făcut discriminări. Nu am avut nicio pârghie să-i oblig pe primarii ăștia să voteze cu Iohannis”, a mai declarat Frunzăverde, care a refuzat să spună cum s-a ajuns la acest dosar spunând că „aș face speculații”.

Comments

  1. ghimpele says:

    Doamne iarta-i ca-s multi…si prosti.Ia-i in imparatia TA.Pe toti.Scuzati.Pe HOTI