„Sunt cuminte, sunt cuminte, m-am cumințit!” – strigătele de groază ale unui copilaș dintr-o unitate preșcolară din Timișoara

Anchetă internă la Grădinița Nr. 25 din Timișoara, dar și la creșa „Ileana Cosânzeana”, două unități care funcționează în aceeași clădire, după ce pe paginile de socializare au apărut înregistrări audio în care un copilaș, nu mai mare de o șchioapă, plânge cu suspinuri și repetă că este cuminte. Din înregistrare nu se poate distinge însă unde învață micuțul, la creșă sau la grădiniță, prima unitate aparținând de Primărie, iar cea de-a doua, de Inspectoratul Școlar Județean Timiș.


Pe înregistrările audio postate pe un grup de socializare se aude groaza din glasul copilului, care își strigă mama și repetă neputincios că este cuminte. Se aude și glasul îngrijitoarei sau educatoarei, încă nu este cert dacă înregistrările sunt de la creșa „Ileana Cosânzeana” din Timișoara sau Grădinița Nr. 25, ambele unități funcționând în aceeași clădire, dar la etaje diferite. Femeia spune „Du-te pe pat! Te duci și taci!”, iar copilul repetă printre lacrimi: „Sunt cuminte, sunt cuminte, m-am cumințit! Nu vreau, nu-mi place!”

Inspectoratul Școlar Județean Timiș, dar și Primăria Timișoara au demarat fiecare câte o anchetă să afle dacă situația s-a petrecut în creșă sau în grădiniță. Niciuna dintre îngrijitoare sau educatoare nu recunoaște că s-ar fi petrecut în unitatea lor. Din primele verificări, s-ar părea că totuși evenimentele s-au petrecut în creșă, deoarece glasul micuțului pare să fie al unui copilaș mai mic de 4 ani. Autoritățile ar urma să încheie verificările la începutul săptămânii viitoare și să comunice măsurile care au fost luate.