Sunt bani pentru achiziția a 1.200 de ambulanțe noi, la nivel național. Nu se știe când vor fi livrate

ambulanta
untitled design set 970x90 px

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat, la Timișoara, că există finanțare pentru cumpărarea a peste o mie de salvări noi care vor fi distribuite în principal serviciilor de ambulanță din țară. Șeful DSU a mai spus că autoritățile au fost avertizate de firme că timpii de livrare vor fi „lungi și cu probleme”. 

„Noi acum avem finanțare pentru 1.200 de ambulanțe. Ce am fost avertizați de toate firmele e că timpii de livrare vor fi lungi și vor fi cu probleme, anumite echipamente s-ar putea să dureze până pot să le livreze. Inclusiv a șasiurilor, durează livrarea lor din anumite motive. Deci facem tot posibilul să aducem ambulanțe serviciilor de ambulanță și SMURD-ului. Și majoritatea merg către serviciile de ambulanță. (…) Problema de bază rămâne șasiul. Dacă nu vine, degeaba am defibrilatorul și echipamentele, că nu am pe ce să le montez. (…) În 2010-2015 s-au cumpărat mai puține ambulanțe către serviciile de ambulanță și SMURD decât s-au cumpărat în perioada 2015-2020, unde s-au cumpărat și s-au predat aproape de 900 de ambulanțe.”, a declarat Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI: Parcul auto de la Ambulanță, mai vechi de 10 ani! „Explicațiile sau justificările nu pot înlocui ambulanțele lipsă și nici nu pot salva vieți”

publicitate ziar expresb 1000x100

Potrivit șefului DSU, în țară mai există puține ambulanțe vechi și uzate.

„Există un procent important de ambulanțe care este sub 300.000 de km, e totuși admisibil pentru că și dacă mergeți în Germania și întrebați, ambulanțele funcționează până la 500-600.000 de km fără probleme. Nu se pune problema să schimbăm ambulanța la 200.000 de km, cum cred unii că se face. Cu cât este mai întreținută, are piese noi, se schimbă componentele uzate, ambulanța funcționează. În același timp, auzim că avem ambulanțe de 1 milion de km. Procentul este foarte mic. (…) Dacă ai ieșit cu ea înseamnă că serviciul tehnic o consideră aptă de circulație.”, a explicat Raed Arafat.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/