Șapte foști funcționari publici din PMT cer reangajarea în instanță

Primaria Timisoara, proces castigat in fata sindicalistilor

Șapte foști angajați ai Primăriei Timișoara vor să se întoarcă la muncă în instituție. Aceștia cer rejudecarea proceselor intentate după concedieri.

În cazul a 4 dintre ei, edilul șef a decis eliberarea din funcții, iar 3 au fost concediați. Foștii funcționari cer să revină în instituție chiar dacă posturile nu mai există.

Cei 7 cer „anularea dispozițiilor emise de primarul Municipiului Timișoara, privind eliberarea din funcția publică deținută (4 dosare), respectiv anularea dispozițiilor de concediere individuală emise de primarul Municipiului Timișoara (3 dosare).

Obligarea pârâtului la reintegrarea în funcția publică deținută anterior emiterii dispozițiilor, dacă această funcție mai există în statul de funcții sau, în caz contrar, într-o funcție publică echivalentă (4 dosare), respectiv repunerea părților în situația anterioară emiterii dispozițiilor de concediere individuală, în sensul reintegrării în funcția deținută anterior (3 dosare).”

Oamenii cer să primească și despăgubiri. Solicit sume egale cu diferența între veniturile obținute în perioada repectivă și cuantumul salariilor indexate, majorate și recalculate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în funcția publică deținută înainte de concediere.

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/