În ciuda faptului că numărul pensionarilor din județ îl întrece cu circa 30.000 pe cel al oamenilor care încă activează în câmpul muncii, sumele de bani care intră în Caraș-Severin sub formă de ajutoare sociale este de ordinul sutelor de milioane de lei.
Prefectul de Caraș-Severin, Octavian Țunea, a prezentat la cea mai recentă conferință de presă a sa ce sume au intrat în județ în anul 2011. Statisticile arată că numărul locuitorilor care primesc ajutoare de stat prin Agenția de Plăți Sociale se ridică la 110.000. Toți acești cărășeni primesc lunar sume importante de bani. Numai la acest capitol, în Caraș-Severin au intrat 14,2 milioane de lei.
Prin Casa Județeană de Pensii, 61,1 milioane de lei au ajuns la bătrânii care au muncit o viață întreagă. La acest capitol însă, problema este că din cei 80.000 de pensionari, puțin peste jumătate au ieșit la pensie la limită de vârstă, așa cum prevede legea. În cealaltă categorie intră pensiile de validitate, de urmași, cele pentru veteranii de război sau pentru cei din detașamentele de muncă din perioada comunistă. Și indemnizațiile pentru revoluționari se alocă, tot prin Casa de Pensii.
Bani și pentru pământuri nemuncite
Prin Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură au ajuns la cărășenii care dețin terenuri peste 300 de milioane de lei. Asta, deși doar 45 la sută din terenurile agricole din Caraș-Severin sunt lucrate. Prefectul de Caraș-Severin a concluzionat că județul nu este deloc unul sărac, așa cum se vehiculează. „Să nu mai vorbească lumea că în Caraș-Severin nu ajung bani de la Guvern”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.