Anton Paulescu nu pleacă de la Prefectură!

Deși USL-ul s-a destrămat și o serie de membri PNL și-au prezentat demisia din funcțiile ocupate, subprefectul Anton Paulescu continuă să modereze ședințele din cadrul instituției.

Liberalul cu stat de drept, Horia Irimia, și-a dat demisia din funcția de secretar de stat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Motivația acestuia a fost că a dorit să fie solidar cu deciziile luate de marea majoritate în ședința Delegației Permanente a PNL. Anton Paulescu, pe de altă parte, ce ocupă o funcție publică, nu pare să dorească și nici nu este nevoit să se despartă de aceasta. Drept urmar,e el a fost cel care a susținut ședința de astăzi a Comitetului Consultativ pentru Protecția Consumatorilor.

Fostul secretar de stat, Horia Irimia, întărește atitudinea subprefectului, clarificând că funcția ocupată de acesta nu este una numită politic. „Funcțiile de prefect și subprefect nu mai sunt politice de mulți ani. Sunt funcționari publici și nu se pune problema să renunțe la postul pe care l-au obținut prin concurs”, a explicat acesta pentru Express de Banat. Într-o declarație, acesta a acuzat însă atitudinea colegilor PNL numiți politic, dar care nu au dorit să renunțe la funcția lor. „Mi se pare total deplasată atitudinea celor ce nu au respectat deciziile PNL. Noi, cei numiți pe funcții de demnitate publică, spre deosebire de cei aleși – primari, consilieri, președinți de CJ, deputați, senatori – nu am ajuns acolo pentru că suntem „frumoși și deștepți”. Chiar dacă avem unele dintre aceste două calități. Suntem/ am fost acolo pentru că așa au considerat că este util politic colegii noștri liberali, liberalii din PNL”, a declarat Horia Irimia.

Legat de statutul celor aflați la șefia Prefecturii, a oferit explicații și premierul Victor Ponta în cadrul unei conferințe. „Nu există prefecţi liberali. Prefecţii sunt numiţi de către prim-ministru şi sunt reprezentanţii Guvernului. Unii vor rămâne, alţii vor pleca, cum s-a întâmplat şi până acum, de altfel. Nu sunt numiţi ca magistraţii în funcţii inamovibile, trebuie să reprezinte Guvernul“, a spus Ponta citat de site-ul Obiectiv.info

Subprefectul Anton Paulescu a fost numit printr-o hotărâre de Guvern și cel mai probabil că așteaptă tot o hotărâre de Guvern care să îi pună capăt mandatului său, asta dacă va fi cazul. Între timp, conform unor surse, preferată pentru postul lui Anton Paulescu ar fi Luminița Jivan, actualmente director de cancelarie în cadrul Instituției Prefectului Județului Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: JIVAN, FAVORITĂ LA POSTUL DE SUBPREFECT!