Sub o siglă poliţistă, competiţie cu final neaşteptat: Toţi concurenţii au primit locul I!

explo 1000x200

Deşi ne apropiem de mijlocul lunii martie, Semenicul este în continuare o atracţie pentru practicanţii sporturilor de iarnă. Au profitat de zăpada de pe Semenic membrii unei filiale cărăşene a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor, ai căror copii au înţeles că ordinul primit de la părinţi se execută. Uneori, cu plăcere.

În ultimul weekend, pe Semenic a avut loc un concurs de săniuş la care au participat peste 40 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani. Iniţiativa a aparţinut unei filiale a International Police Association (IPA), respectiv Regiunea 2 Caraş-Severin Jandarmi.

„La inițiativa membrilor Comitetului Executiv al Regiunii 2 Caraș-Severin Jandarmi, cu sprijinul Direcției Județene de Tineret și Sport Caraș-Severin, pe pârtia din fața Cabanei Andra s-au desfășurat întrecerile «Cupei Săniuţa», unde și-au arătat măiestria copii ai membrilor IPA. De pe margine au fost încurajați de părinți și susținători, peste 100. Gulașul pregătit de membrul de onoare al Regiunii 2 Caraş-Severin, multiplul campion la box, maestrul Francisc Vaștag, ciocolata caldă pentru cei mici și vinul fiert pentru cei mari, la care s-au adăugat diplomele, medaliile și dulciurile au făcut uitată ceața densă și frigul pătrunzător“, ne-a informat Adrian Cristian Sabău, preşedintele filialei cărăşene.

Ca să fie toţi competitorii mulţumiţi, organizatorii au convenit să ofere premiul I tuturor concurenţilor. De la anul, după cum precizează Sabău, întrecerea va fi de nivel național, mai multe filiale IPA arătându-se interesate să-şi trimită puştii pe Semenic.

Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor este o organizaţie nonguvernamentală care funcţionează conform Statutului Internaţional IPA şi legislaţiei româneşti. Este formată din cadre active sau în rezervă ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, poliţişti, jandarmi, studenţi şi cadre didactice ale Academiei de Poliţie. IPA este reprezentată în 66 de ţări.

banner 970 x 250