Sub acoperire! Poliția Locală Lugoj ia modelul Timișoarei și trimite în patrulare agenți în civil, în războiul cu cei care fac mizerie

Echipe de voluntari, angajați ai municipalității sau lucrători de la Apele Române duc o luptă permanentă cu tonele de gunoaie ce împânzesc Lugojul. Chiar dacă aceștia curăță parcurile, locurile de promenadă sau plajele de pe malurile râului Timiș, persoane certate cu bunul simț le transformă într-un timp record în gropi de gunoi.

Chiar dacă se confruntă de ani de zile cu lipsa de personal, din cauza normei existente de reprezentare ce impune doar un agent la 1.000 de locuitori, Poliția Locală Lugoj a luat măsura instituirii patrulelor civile, pentru depistarea celor care aruncă gunoaie și alte resturi pe domeniul public. Acești agenți vor acționa permanent, îndeosebi în cartierele municipiului, dar și pe cele două maluri ale Timișului, care se vor popula odată cu încălzirea vremii, pentru a depista pe cei care aruncă la întâmplare coji de semințe sau ambalaje. De asemenea, patrulele vor asigura tot ceea ce înseamnă ordinea publică, în perimetrele respective.

„Primele rezultate au apărut încă de săptămâna trecută, când au fost sancționate mai multe persoane de oamenii noștri. Astfel, un bărbat de 41 de ani, cu domiciliul în Moșnița Nouă, aflat în tranzit spre Reșița, a fost surprins în flagrant pe Strada Bocșei, în timp ce arunca o cantitate mare de gunoi menajer din autoturismul propriu. Acesta a fost sancționat contravențional cu suma de 2.500 de lei, maximul amenzii aplicate în situația respectivă”, a declarat Florin Dumitru, șeful Poliției Locale Lugoj. În cadrul acelorași măsuri luate pentru curățenie, proprietarii de depozite de fier vechi aflate pe domeniul public au fost amendați și de patru sau cinci ori pe lună.

În paralel, Poliția Locală în colaborare cu societatea de salubritate Retim, a demarat o acțiune de depistare și sancționare a persoanelor fizice și juridice, care nu au semnate contracte de salubrizare. Oamenii legii spun că le-au fost comunicate de operatorul Retim aproximativ 500 de adrese de pe raza municipiului Lugoj, la care aceștia vor face verificările de rigoare și vor aplica măsurile ce se impun. De la începutul anului și până în prezent, polițiștii locali au aplicat amenzi în valoare totală de 107.755 de lei, în special pentru nerespectarea normelor rutiere, ordine publică și gunoi gestionat necorespunzător.