Studiul privind realizarea unei benzi rapide pentru transportul în comun, scos a doua oară la licitație de Primăria Timișoara

Primăria Timișoara a scos a doua oară la licitație studiul de fezabilitate și proiectul tehnic privind realizarea unei benzi rapide de transport public de la Poșta Mare la spitalul județean. Prima încercare a municipalității s-a dovedit a fi un eșec pentru că nicio firmă nu a fost interesată să depună oferte.

Primăria Timișoara nu renunță la ideea de a realiza o bandă dedicată de transport în comun din centrul orașului până la spitalul județean. Asta deși la prima licitație privind realizarea studiului necesar, lansată în luna iulie, nu s-a prezentat nicio firmă.

Iată că în această săptămână, municipalitatea timișoreană a lansat o nouă licitație publică privind achiziționarea de servicii care constau în studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru „proiect pilot – bandă rapidă de transport public: centru – spitalul județean”.

leader board 728 x 90 px

Valoarea totală estimată a contractului este de aproape 82.000 euro, cu TVA inclus, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 12 octombrie, la ora 15.00.

La un moment dat a fost o bandă dedicată, doar că s-au schimbat sensurile. Noi nu vrem să facem lucrurile pe genunchi, ci vrem să facem un studiu așa cum trebuie, un proiect tehnic așa cum trebuie. Termenul de execuție va fi de șase luni. După ce se finalizează licitația, vom ști după șase luni exact cum vom putea folosi această bandă dedicată și atunci poate chiar la anul, între Poșta Mare până la spitalul județean și stadion, adică două funcțiuni foarte importante, o funcțiune sanitară, o funcțiune sportivă, vom avea această prioritate pentru transportul în comun”, declara Dominic Fritz, în luna iulie a acestui an.