Studenții politehniști, învățați să fie antreprenori de succes

rectorat upt 3

Universitatea Politehnica Timișoara pregătește antreprenori pentru a dezvolta afaceri de succes. Programul StartUPT îi învață pe studenți cum să fie competitivi în piață, chiar dacă sunt la început de drum.

Universitatea Politehnica Timișoara a început cursurile antreprenoriale din cadrul programului StartUPT și menține deschisă lista de înscriere pentru studenții care vor să înființeze o afacere. Programul își propune să descopere idei de afacere inovatoare, care să se dezvolte în zona de vest a țării și să creeze competiție în piață.

Programul beneficiază de 40 de ore de formare în care studenții vor învăța cum să realizeze un plan de afaceri realist, cum să comunice și tot ce trebuie să știe despre marketingul unui start-up și, poate cel mai important, cum să atragă finanțări noi și cum să își crească afacerea, după ce se termină ajutorul financiar din cadrul StartUPT.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În cadrul proiectului vor fi finanțate 26 de afaceri. Jumătate dintre ele vor primi până la 40.000 de euro dacă planul de afaceri prevede doi angajați, celelalte 13 afaceri vor primi până la 60.000 de euro, dacă vor crea trei locuri de muncă.

Studenții pot beneficia de finanțări nerambursabile între 40.000 de euro și 60.000 de euro, dacă se înscriu în programul StartUPT, din cadrul InnoTech Student. Ne dorim ca pe această cale să descoperim antreprenori care să dezvolte produse ce aduc plusvaloare în piață, studenți care au idei bune și până acum nu au avut curajul să le pună în practică, dar și oameni cu inițiativă. Pe de altă parte, pentru noi este important ce se întâmplă cu afacerea după ce se termină finanțarea, așa că trainerii noștri le oferă cursanților toată pregătirea necesară pentru a dezvolta o afacere de succes.”, a spus Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Formatorii aleși de Universitatea Politehnica Timișoara pentru a susține cursurile de antreprenoriat sunt oameni cu experiență în mediul economic, în marketing, dar și în atragerea de fonduri europene.

„Am încheiat prima serie de formare antreprenorială cu studenții selectați în grupul țintă și ne bucurăm că toți au venit cu idei de afaceri interesante pe care le-au îmbunătățit prin colaborarea cu formatorii noștri. De altfel, candidații au reușit să finalizeze cu brio examenul pentru certificare ANC. Între timp, continuăm să selectăm studenți în grupul țintă pentru următoarele serii. Universitatea Politehnica Timișoara se va concentra în perioada următoare pe acordarea de ajutor pentru tinerii ale căror afaceri vor fi sprijinite financiar în vederea asigurării sustenabilității, prin activități de tip: organizarea și derularea unor programe de învățare prin întreprinderi simulate, organizarea de stagii de practică în mediul economic real. Ne dorim ca toate afacerile finanțate să se dovedească de succes și să facă performanță în regiunea noastră.”, a declarat Radu Vasiu, directorul proiectului StartUPT.

Studenții care doresc să se înscrie în programul StartUP o pot face aici: https://www.cm.upt.ro/ro_ro/proiecte-nationale/start-upt/

banner 970 x 250