Ceasul floral din Timișoara, tot în paragină. Primăria a alocat din nou fonduri pentru reabilitare

Ceasul floral, un simbol al orașului, este tot în paragină. Asta deși anul trecut Primăria Timișoara a prevăzut în buget fonduri pentru reabilitarea lui, însă nu s-a făcut nimic. Și în acest an au fost alocată o sumă de bani pentru punerea în funcțiune a ceasului floral, sumă care a fost majorată la solicitarea liberalului Simion Moșiu.

Deși a prevăzut bani în bugetul pe anul trecut pentru reabilitarea ceasului floral din centrul Timișoarei, această atracție turistică este tot în paragină. Asta pentru că primăria nu a reușit să se mobilizeze și să facă demersurile necesare pentru punerea în funcțiune.

Și în acest an, a fost creată o linie specială în bugetul local pentru „proiect tehnic și execuție – reabilitare ceas floral”, fiind propusă o sumă de 100.000 lei. Simion Moșiu, consilier local PNL, a propus majorarea sumei la 400.000 lei, amendament care a fost aprobat. De altfel, liberalul a atras atenția și anul trecut asupra stării deplorabile în care a ajuns ceasul floral.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Ceasul floral a fost bugetat anul trecut, dar nu a fost reabilitat. Revin cu o propunere de suplimentare a sumei de bani pentru reabilitarea ceasului floral și a cofetăriei din spatele ceasului, care a funcționat zeci de ani. Să facem, totuși, ceva cu ceasul floral. Cei 100.000 lei ajung pentru cel mult un proiect tehnic”, a afirmat Simion Moșiu.

Ceasul floral se află în centrul Timișoarei, în Parcul Civic, și a fost construit în anii 1970 pe locul fostei Cazarme Transilvania. De o bună perioadă de timp, ceasul nu mai este funcțional. Rămâne de văzut dacă Primăria Timișoara se va mobiliza în acest an pentru a reabilita ceasul floral, având în vedere că în 2023 Timișoara va deține și titlul de Capitală Europeană a Culturii.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/