Studenții de la Vest, puși pe drumuri ca să își ridice contractele de studiu. „Le primim online ca să le ducem fizic. Serios?!”

Studenții Universității de Vest din Timișoara care vor să beneficieze de contractele de studiu pe care trebuie să le semneze în fiecare an și de legitimațiile pentru călătorii gratuite sunt nevoiți să se deplaseze fizic să le ridice. Tinerii sunt nemulțumiți, mai cu seamă că facultățile țin cursuri online în această perioadă. 

Studenții au fost anunțați în această săptămână de OSUT că trebuie să își programeze vizita în cazul în care vor să beneficieze de legitimațiile de călătorie și de carnetele de student vizate. În mesaj se specifică: „contractele de studii și contractele disciplinelor vor trimise prin intermediul adreselor instituționale către studenți, urmând ca studenții să aibă datoria de a aduce contractele semnate cât mai curând”.

Studenții se declară nemulțumiți, mai ales cei care trebuie să se deplaseze din Republica Moldova.

„Frumos. Tocmai ce am făcut 1.400 de km zilele acestea, numai să mă interesez personal în privința legitimației, mi s-a zis să aștept. Am așteptat câteva zile, nu mi s-a oferit niciun răspuns concret despre cum se va proceda cu ea, așa că am zis să mă duc acasă, iar acum aflu că trebuie să repet același traseu. Universitate și organizare de tot râsul”, spune un student.

Studenții spun că ar trebui întocmit un program pentru fiecare facultate în parte, cu toate detaliile specificate.

„Deci eu chiar mă amuz cu aceste contracte. Le primim online ca să le ducem fizic, serios? Păi așa mai bine ne chemau pe grupe și le completam direct acolo, dar, într-adevăr, e mai safe să mergem și să ne înghesuim în fața ușii, să le lăsăm la facultate. Și încă ceva, convențiile de practică, care totuși sunt semnate de firme s-au putut semna digital și trimise scanate pe mail. Sincer, ca la noi niciunde”, a spus o studentă.
„Dacă facem facultatea online și nu avem locuri în cămine cum se presupune că vom putea ajunge în Timișoara pentru aducerea contractelor? Fac 16 ore cu trenul numai dus și sunt convinsă că sunt mai mulți studenți în situația mea. Plus că nu toți avem prieteni în Timișoara care ne pot ajuta. Cum se poate soluționa această problemă?”, se întreabă o altă studentă.
Reprezentanții OSUT spun că încă poartă discuții cu conducerea universității. Una dintre variantele pe care ei le iau în considerare este ca o altă persoană să poată veni în locul studentului să ridice documentele, cu informarea prealabilă a secretariatului. Propunerile vor fi dezbătute săptămâna viitoare. Decizia o va lua consiliul director al universității.
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/