Studenții de la UEM au ocazia să-i nominalizeze pe cei mai tari profesori din universitate

explo 1000x200

Timp de 3 săptămâni, studenții Universității „Eftimie Murgu” din Reșița au posibilitatea să nominalizeze profesorii pe care îi consideră cei mai tari. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România organizează cea de-a zecea ediție a Galei Profesorului Bologna.

Cadrele didactice din universitatea reșițeană au o nouă șansă de a fi nominalizați drept cei mai tari profesori. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) îi invită pe toți cursanții să își înscrie cei mai buni profesori la Gala Profesorului Bologna. Întrecerea cadrelor didactice a ajuns la cea de-a zecea ediție, iar studenții îi pot nominaliza pe profesorii preferați până în 19 martie. Pentru a propune un cadru didactic din universitatea în care învață, cursanții trebuie să completeze un formular online pe site-ul http://www.profitari.ro/.

Studenţii evaluatori special pregătiți de ANOSR în acest sens vor parcurge mai multe etape în încercarea de a descoperi acei profesori care să merite acest titlu. În primul rând vor participa „incognito” la cursurile/seminariile profesorului nominalizat, fără a perturba activitatea normală a orelor, iar apoi vor discuta cu studenţii care participă la cursurile/seminariile profesorului în cauză. Ulterior, după o documentare suplimentară, studenții evaluatori vor purta o discuţie mai amplă cu profesorul nominalizat.

De-a lungul celor nouă ediții ale proiectului, desfășurate până în prezent, 765 de cadre didactice au primit titlul de Profesor Bologna, aceștia constituind Comunitatea Profesorilor Bologna, un grup al exemplelor de bună practică din universitățile românești. Un singur profesor din Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița a primit această distincție. Este vorba despre conf. univ. dr. Angela Bretcu de la Facultatea de Științe Economice (foto jos), cea pe care studenții din UEM au nominalizat-o pentru titlul de Profesor Bologna în anul 2014.

„Profesorul Bologna sau Proful Tare poate fi orice cadru didactic universitar care depăşeşte graniţele disciplinei pe care o predă şi găseşte căi inedite pentru a se apropia de studenţi. Este cel care le câştigă prezenţa, respectul şi atenţia prin creativitatea metodelor de predare, prin jovialitatea şi uşurinţa cu care se lasă înţeles, prin darul oratoriei şi răbdare. Titlul de «Profesor Bologna» este cu atât mai semnificativ cu cât acesta vine exclusiv din partea studenților – cei care sunt cei mai îndreptățiți să recunoască și să aprecieze performanța didactică a profesorilor lor”, anunță reprezentanții ANOSR.

banner 970 x 250