Nelu Popa: „Trebuie să răscumpărăm un bun de care alții și-au bătut joc!” Stepanescu nu e degeaba în pușcărie, dar e cam singur!

explo 1000x200

În Primăria și Consiliul Local Reșița s-au făcut mult mai multe ilegalități decât au putut să probeze până în momentul de față procurorii, iar asta se vede cel mai bine în starea dezastruoasă a municipiului! Totul este distrus, cenușiu și aproape fără de speranță. Și, mai trist, nici măcar astea nu mai sunt ale Reșiței!

Patrimoniul reședinței de județ s-a împrăștiat prin tot felul de combinații și afaceri în mod vădit păguboase pentru oraș, pe baza unor contracte semnate cu ochii închiși sau, așa cum ne-au arătat procurorii DNA, încheiate pe șpagă. S-a tăiat, s-a distrus, s-a închis. Cam asta s-a făcut în ultimele două mandate. Din păcate, e foarte posibil ca lucrurile să stea la fel și în următorii patru ani. De data asta însă din alte motive, nu pentru că nu și-ar dori primarul Nelu Popa. Riscul vine din jocurile politice care s-ar putea face în Consiliul Local. Jocuri politice care n-ar urmări neapărat binele reșițenilor și al orașului, ci ruinarea capitalului de imagine al primarului, care oricum a suferit deja în aceste opt luni de mandat.

Preluarea depoului de tramvaie și, ulterior, achiziționarea unor autobuze second hand, nu mai vechi de cinci ani, mult peste ceea ce pune astăzi la dispoziție Ro-A Tir, reprezintă un test pentru consilierii locali. Pentru că este pasul obligatoriu ce trebuie făcut ca Reșița să poată accesa 25 de milioane de euro, fonduri europene. Bani necesari pentru achiziția de tramvaie noi, ultramoderne, și refacerea și modernizarea căii de rulare, astfel încât tramvaiul să treacă pe bulevard fără să-l auzi. Semnalele nu sunt tocmai favorabile înainte de ședința de astăzi a Consiliului Local, în care se va supune dezbaterii achiziționarea fostului depou de tramvaie, dar prea multe alte variante nu prea sunt. Sau poate au cei care susțin că Nelu Popa bate câmpii cu tramvaiele lui silențioase!

La Arad se poate și îmi doresc să se poată și la Reșița. Dar înainte de a pregăti documentația pentru achiziționarea tramvaielor pe fonduri europene, investiție de aproape 25 de milioane de euro (cea mai mare în ultimii 25 de ani), trebuie achiziționat depoul de tramvaie. Acest lucru se va decide în ședința de CL și sper ca toți consilierii să înțeleagă necesitatea achiziționării depoului. Dacă nu cumpărăm depoul, nu avem șanse să atragem banii europeni necesari pentru introducerea tramvaielor”, a comentat primarul Reșiței înainte de votul consilierilor locali de astăzi.

Și pentru că există voci care contestă suma la care a fost evaluat depoul, 500.000 de euro plus TVA, clădirile și 22.000 mp de teren, edilul-șef a explicat cum l-a pierdut orașul pe nimic, dându-i parcă motive procurorului DNA Lucian Dolcu să se întoarcă la Reșița. Aici, de unde a luat atâtea piese grele! „Din păcate, Primăria Reșița nu a încasat niciun leu din acea vânzare. Depoul a fost vândut de către lichidatorul Prescomului, trist, dar adevărat, acum trebuie să răscumpărăm un bun de care alții și-au bătut joc. Astăzi e important să mergem înainte, să recuperăm ceea ce am pierdut în anii trecuți prin gestionarea eronată a orașului”, a mai afirmat Popa.

banner 970 x 250