Studenții au dormit în universitate. Au „confiscat” o sală de curs în semn de protest!

Liga Studenților din cadrul UEMR a început protestul azi-noapte pentru că studenții nu au reprezentativitatea de 25 la sută în forurile de conducere, așa cum spune legea.

Chiar dacă la Reșița drepturile le sunt respectate de forul de conducere, nu același lucru se poate spune despre alte universități din țară. Prin urmare, protestul lor este în semn de solidaritate.

„Inițial, am vrut să protestăm în Amfiteatrul Mare, dar acolo nu se derulează activitate, iar locația aleasă trebuia să fie animată și să se țină cursuri în ea. Prin urmare, ne-am instalat în A2.2. și vom sta acolo pe termen nelimitat până se va rezolva ceva la nivel național. Problema este că studenții au drept de vot pentru rectorul universităților, pentru decani, dar nu sunt luați în seamă și nu se repectă legea peste tot în țară. De aceea protestăm!, a declarat Marian Stan, președintele Ligii Studenților din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița.

Azi-noapte, după ora 24.00 s-au adunat cei mai mulți studenți în sala de proteste, unde au rămas până la orele dimineții. Urmează ca și în zilele următoare să se repete povestea, pe termen nelimitat. Cel puțin, deocamdată! Sala de curs este plină de bannere și proiecții pe care este inscripționat semnul protestatarilor „25%”.

Acțiunea este inițiată de ANOSR și are loc în toate universitățile din țară.