Serviciul de Telecominicații Speciale își construiește un centru de date lângă Timișoara. Licitația a fost lansată, dar documentele tehnice sunt secrete.
STS caută un constructor care să ridice, la Giroc, un „Imobil cu destinație specială – Centru de Date Tier IV”.
„Achiziția are ca obiect proiectarea și execuția de lucrări pentru realizarea unui centru de date și spații administrative cu destinația de „Imobil cu destinație specială – Centru de date Tier IV, în vederea desfășurării în condiții optime a activităților curente ale instituției și va permite acomodarea infrastructurii tehnice, a sistemelor informatice și de monitorizare/management precum și a echipelor de administrare, inclusiv personalul care îl va deserve”, aflăm din fișa de date a licitației.
Detalii prea multe nu divulgă cei de la STS. Caietul de sarcini și studiul de fezabilitate sunt secrete.
„Documentația descriptivă și studiul de fezabilitate au caracter clasificat, nivel de secretizare „secret de serviciu” şi vor fi disponibile pentru candidații selectați care îndeplinesc cerințele de calificare, au obținut avizul de securitate și numai după semnarea cu autoritatea contractantă a unui acord de confidenţialitate având ca obiect protejarea informaţiilor clasificate vehiculate cu ocazia prestării serviciilor de proiectare şi executării lucrărilor”, se mai arată în fișa de date.
Centrul va fi extrem de securizat
Potrivit informațiilor publice, știm că licitația pornește de la 35,6 milioane de lei. Contractul va dura 16 luni, timp în care trebuie construită o clădire cu regim P+2E+Eth.
„Lucrările de execuție se referă inclusiv la amenajări exterioare ale curții, împrejmuirea incintei la limita de proprietate, bazin subteran pentru rezerva de apă, toate instalațiile aferente, racorduri și branșamente care să asigure funcționalitatea dorită. Infrastructura și suprastructura de rezistență a clădirii se compun din: fundații tip radier general din beton armat, cadre de beton armat, realizate din stâlpi de beton armat și planșee alcătuite din grinzi și plăci; scările se vor realiza în varianta de beton prefabricat, iar compartimentările interioare din materiale ușoare de tip gips-carton”, se mai arată în documentul disponibil.
Clădirea va fi echipata cu sistem de voce-date, sistem detecție si semnalizare incendiu, sistem de supraveghere video, sistem de control acces, sistem de avertizare la efracție a clădirii, sistem BMS, racord telecomunicații din 2 direcții redundante.
Firmele interesate pot trimite oferte până în 29 august.