Strigăt de ajutor din lumea celor care nu cuvântă!

Facturile sunt o problemă chiar și în lumea celor care nu cuvântă. Așa se face că oamenii cu suflet, care se implică în salvarea animalelor nimănui, se lovesc de probleme pe cât de lumești, pe atât de greu de rezolvat.

Semnalul de alarmă a fost tras de Asociația ALMA, cea care se ocupă de cele mai multe campanii de sterilizare în Caraș-Severin, dar și de soarta multor animale fără stăpân, fie ele în adăposturi sau nu. Deși există multă dorință de a face bine, cea mai mare problemă rămân banii.

Este și cazul adăpostului de câini de la Oravița, acolo unde trăiesc aproximativ 200 de câini. Monica Izvănariu, președintele Asociației ALMA, a făcut numeroase postări în mediul online în care prezintă străini implicați trup și suflet în ajutorarea animalelor din Oravița. Unii fac donații în bani sau alimente, în timp ce alții vin și efectiv adoptă animale din adăpost. Ei, spre deosebire de români, nu se orientează doar spre animalele tinere, de rasă sau sănătoase. Este și cazul lui Stephan, bărbatul din Marea Britanie, despre a cărui poveste Express de Banat a scris aici: Când străinii vin să ne adopte câinii…

Eforturile nu sunt, din păcate, suficient de mari pentru a acoperi nevoile animalelor fără stăpân din adăpost, cele mai multe dintre ele aruncate pe stradă tot de oamenii „de bine”. Așa că Monica Izvănariu face un apel disperat la cei care iubesc animalele și înțeleg că și în cazul lor se plătesc facturi.

„Nu am mai postat de ceva vreme, avem multe cazuri în tratament și multe drumuri în adăpostul Oravița. Din păcate, fondurile noastre s-au epuizat. Avem nevoie de ajutor pentru a cumpăra vitamine, tratamente, combustibil, pentru a plăti facturile restante la clinici și alți furnizori, precum contabilitatea și cazarea echipei de sterilizare în campaniile din Bocșa. Primim telefoane din partea celor cărora le datorăm plata facturilor restante și nu mai facem față. Avem câini acasă care trebuie să ajungă la tratament, pui care trebuie vaccinați și pentru care nu mai putem plăti. Vă rugăm sa ne ajutați, cu oricât de puțin. Vă mulțumim!”

Oamenii cu suflet mare care doresc să ajute au la dispoziție următoarele conturi bancare:

  • RO32BTRLEURCRT0396346001 pentru donații în euro
  • RO82BTRLRONCRT0396346001 pentru donații în lei

Detalii pot fi solicitate la adresa de e-mail monicaizvanariu@yahoo.com.